• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Minik Jimnastikçiler Sıkı Çalışıyor

Minik Jimnastikçiler Sıkı Çalışıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sporcu Beceri Koordinasyon Eğitim Merkezi'nde 3 ile 7 yaşlarındaki minik sporcular çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sporcu Beceri Koordinasyon Eğitim Merkezi'nde 3 ile 7 yaşlarındaki minik sporcular çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sportif anlamda en önemli sosyal projesi olan, Türkiye'nin ve Kocaeli'nin amatör sporda ki en önemli markası, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü bünyesinde bulundurduğu 28 branştaki, 95 Antrenör ve 71 bin 850 sporcudan oluşan dev kadrosuyla çalışmalarını sürdürüyor. 2020 Olimpiyatlarına katılım noktasında sporcu, antrenör ve velileriyle hedeflerini belirleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, Kağıtspor Akademi projesi kapsamında; Sporcu, antrenör ve velilerin akademik eğitim çalışmaları uzman eğiticilerle sürdürüyor.

Akademi projesi kapsamında Sporcu Beceri Koordinasyon Eğitim Merkezi (SBKM)'yi hayata geçiren Kağıtspor, proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Çocukların sosyal, duygusal, zeka ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanan özel programda, kulüp bünyesine dahil olan 3 ile 7 yaşlarındaki minik sporcular, SBKM Havuzuna dahil ediliyor. Üç aydır devam eden proje kapsamında belirlenen plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritası belirleniyor. Ayrıca çocukların özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekleyerek, sporun kültür olarak kazanılması hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi jimnastik salonunda yapılan derslerde okul öncesi çocuklar çok sayıda basit hareket becerileri kazanıyor. İki ayrı grupta yapılan derslerde öğrenciler, yürüme, koşma, atlama, tutma, sallanma, yuvarlanma, sıçrama gibi alıştırmalar ve sınırlı uygulanacak kuvvet geliştirmeleri, yapılıyor. Antrenörler Ersin Şafak, Meryem Şafak, Erdal Gürdal, İlknur Pala, Tuğrul Uşak, çalışmalarını haftada dört gün yapıyor. Salı Perşembe günleri 18:00-20:00 arası, Cumartesi-Pazar günleri saat 10:00-13:00 arası idmanları gerçekleştiriyor. Son yapılan çalışmaları inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor jimnastik branş sorumlusu Hüseyin Coştur yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim