• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı
Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Dünya El Yıkama gününde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Filiz Tabur Köse'yi ağırladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Dünya El Yıkama gününde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Filiz Tabur Köse'yi ağırladı. Köse, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği söyleşide mikroplardan olabildiğince sterilize edilmiş bir hayatın en temel unsurunun aslında el yıkamak olduğuna dikkat çekerek altı adımda el yıkamanın önemini anlattı.

Sağlıklı yaşamın temel sırlarını gerçekleştirdikleri etkinliklerle keşfetmeyi sürdüren Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri Dünya El Yıkama gününde düzenlenen bir söyleşiyle insan sağlığı için temizliğin önemi konusunda bilgilendirildiler. Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Filiz Tabur Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı "altı adımda el yıkamanın önemi" konulu söyleşide el yıkamanın önemi ve hijyen bir hayatın koşulları anlatıldı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmesi ve katkılarıyla hayata geçirilen ve kısa sürede bilim adamları, hekimler, aileler desteğini alan Dünya El yıkama Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Dr. Filiz Tabur Köse, "Bakteriler, doğru yıkanmadığı sürece ellerimizde barınmaya devam ederler. Doğru el yıkama, hem doğru materyallerin kullanılması hem de yıkarken izlediğimiz adımlarla alakalıdır. Suyun altında ne kadar ovalarsak ovalayalım, sabun olmadan ellerimizi bakterilerden arındırmaya yetmez, kirler görünse de bakteriler çıplak gözle görülemez" dedi.

"Mikroplardan korunmanın yolu öncelikle ellerden geçer"

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel'de El temizliği ve Hijyenin önemine vurgu yaparak, "El yıkama ve Hijyen, sağlığın, hastalıklardan korunmanın, kısaca mikroplardan korunmanın bizim elimizde olduğunu gösterir. Öğrencilerimize kişisel temizliğin önemini aşılayarak, hijyene ulaşmanın doğru yolunu keşfedebilmiş nesiller yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerimiz yaptığımız bu etkinlikler sayesinde kişisel temizliğin ve hijyen kavramlarını daha iyi anlayacaklardır. Yaptığımız tüm sosyal etkinlikler ile öğrencilerimizin çevresindeki hayata duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 15 Ekim Dünya El Yıkama günü, sevdiklerimizi doğru hijyen alışkanlıkları ile korumanızı başlatacağınız gün olsun, herkesin 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Düzenlenen söyleşinin sonunda öğrenciler merak ettikleri bir çok konuyu Dr. Filiz Tabur'a sorarak bilgi aldılar.

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Minik GKV’lilerden temizlik çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim