• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Minik canların azraili İsrail

Minik canların azraili İsrail
Küçük büyük farketmeden minik canların azraili İsrail Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde saldırılardan kaçan sivilleri bombaladı.İsrail'in bombalama oyunu Gazze'yi güldürmüyor.


Son saldırıda çoğu çocuk en az 72 kişi öldü. 8 Temmuz'dan bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 500'ü geçti.
Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde İsrail savaş uçakları saldırılardan kaçan sivilleri hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra savaş uçaklarının bombardımanında en az 72 kişinin öldüğünü, 400'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Şecaiyye bölgesine yönelik bombardımanın sadece binaları değil, kaçmaya çalışan sivilleri planlı bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Dahduh ayırıca Şecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Şaif bölgelerinin çok ağır bombardımana maruz kaldığını belirtti.

Saldırıda yaralananlar Gazze Şifa Hastanesi'ne getirildi. Hastane yetkilileri morglarda yer kalmadığını söyledi. 

'İsrail katliam yaptı'

Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in Şecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi.

Ebu Zuhri, "İsrail, uğradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Şecaiyye bölgesindeki evlerin çoğu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu." dedi.
Ebu Zuhri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Batı Şeria’da tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in tüm saldırılarını durdurmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Hamas'ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise İsrail'in Şecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduğunu söyledi.

Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Berhum, "Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız." dedi.

'Parçalanmış cesetler sokakta'

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Ahmed geceden bu yana Şecaiyye'de 1000'den fazla saldırı düzenlendiğini belirtti. Ebu Ahmed, "İsrail ordusu şu an sivillere sıfır mesafede duruyor. Eğer savaşmazsak sivillerin bölgelerine girip katliam yapacak. İsrail soykırım gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Ebu Ahmet ayrıca, Şecaiyye ve Han Yunus’ta şiddetli çatışmalar olduğunu ve geceden bu yana en az 20 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.

'Hedef maksimum zarar vermek'

Al Jazeera’nin Filistin Büro Şefi Velid Ömeri ise İsrail’in son yaptığı saldırıların hedefinin maksimum zarar vermek olduğunu belirtti.

Al Jazeera'nin bir diğer muhabiri Civara Budeyri ise İsrail Gazze'ye yönelik artan saldırılarına rağmen Gazze'den atılan roketlerin durmadığını ve İsrail tarafından sirenlerin duyulmaya devam ettiğini söyledi.

Budeyri, "Kara saldırısının başında İsrail’in açıkladığı hedef Gazze’deki Hamas'ın gücüne darbe vurmaktı, ama şimdi İsrail tarafından Gazze’nin bir kısmını tekrar işgal etmesi ile ilgili talepler duyuyoruz." diye konuştu.

Ölenlerin arasında gazeteci

Şifa Hastanesi'ne gelen cesetlerin arasında bir de gazeteci, bir de sağlık ekibi üyesi bulunuyor. 

Halid Hamad ismindeki gazetecinin çalıştığı kurum henüz belli değil. 

Sağlık ekibi üyesinin saldırıdan kurtulan arkadaşı İsrail'in kendilerini doğrudan hedef aldığını söyledi.

Ambulansların girmesine izin yok

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail'in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söyledi. Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

Kudra ayrıca 8 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar ölen Filistinlilerin sayısının 502'ye, yaralı sayısının ise 3135'e yükseldiğini söyledi.(El Cezire)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim