• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Minik Buse de o servisteydi

Minik Buse de o servisteydi
Ankara'da meydana gelen terör saldırısında, kreş çıkışı annesi ile birlikte Genelkurmay Başkanlığının servis aracına binen Buse Şenses, terörün kirli yüzüyle hayatının başında tanıştı.

Kafasına ve gözüne cam kırıkları saplanan Buse, uzun süren ameliyatların ardından bir başka hastanede tedavi altına alınan annesine kavuşacağını günü bekliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İnönü Bulvarını Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırıda, Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak görev yapan Şenay Şenses'in yanında küçük kızı Buse Şenses de vardı.

Şenses ailesi için herhangi bir iş günüydü. Anne Şenses, mesaisini bitirmiş ve küçük kızını Genelkurmay Başkanlığının kreşinden almaya gidiyordu. Kızının elini tuttuğunda günün tüm yorgunluğunu atacak olan anne Şenses, terör saldırısında yaralandı ve Güven Hastanesine kaldırıldı.

Kafası ve kulağından yaralanan, acil müdahale edilen anne, gözlerini ilk açtığında "Kızım nerede?" diye sordu.Akrabalarından adını açıklamak istemeyen aile yakını, anne Şenses'in hala şokta olduğunu ve olay anına ilişkin çok bir şey hatırlamadığını belirtti. Aile yakını, "Annemiz, kızını alıp almadığını, patlama olduğunda elini tutup tutmadığını bile hatırlayamıyor. Sürekli kızını soruyor. Buse'nin durumu hakkında bilgisi yok, şu an için bir şey söylemiyoruz" ifadesini kullandı.

Uzun süre Buse'nin yaralı olmasına karşın nerede tedavi altına alındığını öğrenemediklerini ifade eden aile yakını, "Annemiz burada yatıyor ama kızımızı bulamıyorduk. Neye ağlayacağımız şaşırmıştık. Çok şükür Buse'nin Başkent Hastanesinde ameliyata alındığını öğrendik. Şimdi, en azından içimiz daha rahat" diye konuştu.

"Allah, onları ayırmasın"

Buse'nin dedesi İsmail Selvi de torunu ve kızının patlamanın gerçekleştiği servisin içinde olduklarını anlattı.Dede Selvi, "Torunum, cam kenarında oturuyormuş. Belden yukarısında cam kırıkları saplanmış. Beynine giden kısmındaki ve gözüne isabet eden yerlerden camlar ameliyatla çıkarıldı. Şimdi plastik cerrahinin ameliyatları devam ediyor" ifadesini kullandı.

Buse'nin hastaneye getirildiğinde bilincinin açık olduğunu ve annesini merak ettiğini belirten dede Selvi, "Sürekli annesini soruyormuş. Allah, onları ayırmasın. Lütfen, dualarınızı esirgemeyin" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim