• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Minik Asya Başkan Amcasının Koltuğuna Oturdu

Minik Asya Başkan Amcasının Koltuğuna Oturdu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Asya Eda Öndeş, Biga Belediye...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Asya Eda Öndeş, Biga Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Sınıf arkadaşları Yağmur Koca, Sinan Arda Güngör ve öğretmenleri Güneş Çetin, Ömer Kurt ile Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı ziyaret eden Asya Öndeş, başkanlık makam koltuğuna oturdu. Başkanlık makam koltuğuna oturduğu için heyecanlı olan Asya Öndeş yaptığı konuşmada; "23 Nisan, ülkemizin bayram sevincini coşkuyla katlayan çocuk bayramıdır, kutlu olsun. Değerli arkadaşlar, bugün Ata'mızın kendine inanan insanlarla birlikte kurduğu TBMM, bugünkü özgür Türkiye Cumhuriyeti'nin çekirdeğini oluşturdu. Kurtuluş Savaşı ile bu çekirdek yeşerdi, büyüdü, gelişti. Her zaman zaferle bir çiçek daha açtı. Bu çiçekler zamanla olgun bir meyveye dönüştü. Bu meyve güzel Türkiye'mizdir. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, aynı zamanda bir ulusun ayağa kalkarak özgürlük bayraklarını açmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle; "Bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir." 23 Nisan'ın anlamını kavrayarak, içinde sindirerek bu ulusal egemenliğe büyük bir bilinçle sahip çıkmalıyız. Değerli büyüklerim, biz Türk çocukları olarak, o büyük insanın tüm imkansızlıklara rağmen kurduğu yeni Türkiye'yi, ona bağlılık ve sevgiyle koruyacağımıza; Atatürkçülüğü bir ideal, bir düşünce, bir sevgi olarak anlatacağımıza söz veriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kısa süreliğine de olsa koltuğunu Asya Öndeş'e devreden Başkan İsmail Işık ise "Öncelikle konuşmanız için teşekkür ederim size. 23 Nisan dünyadaki tek çocuk bayramı. Bu da Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü bir lider ve devlet adamı olduğunu gösteriyor. Bütün toplumların geleceği gençlere emanettir. Bu güzel ülkeye çok güzel sahip çıkıyorsunuz. Bundan sonra çıkacağınızı da belirttiniz. Ben de size bu onurlu yolda ve eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Atatürk, 23 Nisan 1920'de egemenliği belirli bir zümreden alıp, bütün millete verdi ve "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi. TBMM'de de bu söz yazıyor zaten. Bugün belediye başkanı sizsiniz ama ben de 2 yıldan bu yana belediye başkanlığı yapıyorum. Biz de Atatürk'ün bu sözüne uygun davranmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz ve bir iş yaparken onlara danışarak yapıyoruz. Geçen yıl siz okul temsilcisi olarak buraya gelmiştiniz ve okulunuzun isteklerini söylemiştiniz. Biz de hemen yerine getirmiştik. Aynı şekilde biz de bu ilçeyi vatandaşlarımıza danışarak ve onların isteklerini dikkate alarak, birlikte yönetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Asya Öndeş Zabıta Müdürü Cengiz Şeker ve İtfaiye Müdürü Recep Tatlıdilli'ye telsizden seslendi.

Minik Asya Başkan Amcasının Koltuğuna Oturdu

Minik Asya Başkan Amcasının Koltuğuna Oturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim