• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Minicity Kepez’e Taşınıyor

Minicity Kepez’e Taşınıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Minicity'deki eserler, Dokuma Kent Parkı'nda sergilenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliği ile Minicity'deki eserler, Dokuma Kent Parkı'nda sergilenecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Antalyalılarla birlikte halka açtığı tarihi Dokuma Fabrikası, kentin turizmine de hizmet verecek. Kent Parkı'nın, nostaljik araç koleksiyonunun hizmete girdiği, bilim merkezi, oyuncak müzesi, kent belleği ve dokuma müzelerinin yapılacağı Dokuma'ya Minyatür Kent Parkı da geldi.

Başkan Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi'nin, "Konyaaltı Sahilini Düzenleme Projesi" kapsamında tahliyesi gündeme gelen Minyatür Kent Parkı Alanı (Minicity)'ndaki eserlerin, Dokuma Kent Parkı'nda sergilenmesini talep etmişti. Talebi olumlu bulan Büyükşehir Belediyesi de eserlerin sergilenmek üzere kullanım hakkının Kepez Belediyesi'ne verilmesiyle ilgi karar yazısını meclisine taşıdı. Büyükşehir Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında Minicity'deki 84 adet mimari eserin kullanım hakkının Kepez Belediye Başkanlığı'na verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

TÜREL'E TEŞEKKÜR

Alınan karar ile minyatür eserlerin mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'nde, bakım ve onarımı ise Kepez Belediyesi'nde olacak. Kepez Belediyesi, meclis kararına göre eserleri sergileyeceği alandan gelir elde etmesi halinde gelirin yüzde 30'nu Büyükşehir Belediyesi'ne bırakacak.

Minicity'deki mimari eserlerin kullanım hakkını Kepez Belediyesi'ne vermesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür eden Tütüncü, minyatür eserleri Dokuma Kent Parkı'nda sergileyeceklerini duyurdu.

Minyatür eserlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Türel ile el ele vererek Türkiye'nin önemli 84 mimari eserin minyatürünü, kent belleğinde iz bırakan tarihi Dokuma alanında Antalyalılarla, kenti ziyaret edenlerle buluşturacağız. Minicity'deki mimari eserler, Dokuma'nın cazibesine cazibe katacaktır." diye konuştu.

Tütüncü, Dokuma Kent Parkı'nı yüzlerce kişinin ziyaret ettiğini, bu nedenle minyatür eserlerin büyük ilgi göreceğinin altını çizdi.

Dokuma Kent Parkı'nda, Türkiye'nin farklı kentlerindeki 84 seçkin mimari eserin 25'te biri oranında küçültülerek oluşturulan minyatürleri sergilenecek.

Minicity Kepez’e Taşınıyor

Minicity Kepez’e Taşınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim