• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Mimar Sinan Eserleri ‘Minia Türk’de

Mimar Sinan Eserleri ‘Minia Türk’de
İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Edirne ziyareti esnasında Kaleiçi'nde bulunan tarihi konakları gezerken, Selimiye Camii'nin ardından...

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Edirne ziyareti esnasında Kaleiçi'nde bulunan tarihi konakları gezerken, Selimiye Camii'nin ardından Mimar Sinan'ın eseri olan Rüstem Paşa Kervansaray'ı "Minia Türk'de yer alacağını gazetecilerle paylaştı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaretinin ardından Edirne'de tarihi konakları gezen, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimar Sinan'ın Büyükçekmece'de yaptığı Rüstempaşa Kervansaray'ı ve Büyükçekmece Köprüsü (Kanuni Köprüsü) Minia Türk'de yer alacağını söyledi. Kaleiçi'ndeki tarihi konakları gezen Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'e Edirne Belediye Başkanı Gürkan da eşlik etti.

Minia Türk'te Mimar Sinan'ın yeni maketlerinin yer almasını değerlendiren Başkan Gürkan, "Minia Park yaparak, Edirne'ye yeni bir destinasyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu parkta Mimar Sinan'ın Büyükçekmece'de yaptığı Rüstempaşa Kervansaray'ı ve Büyükçekmece Köprüsü (Kanuni Köprüsü) maketleri de yer alacak" dedi.

"KÜLTÜR VE TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Akgün, Mimar Sinan'ın eserleri olan Rüstempaşa Kervansaray'ı ve Büyükçekmece Köprüsü (Kanuni Köprüsü) maketlerinin, maddi değerinin değil, kültür ve turizm bakımından daha önemli olduğunu vurguladı. Akgün ,"Böyle bir hizmetin yapılması hem Edirne hem de Türkiye için bir hizmet. Bu hizmet Türkiye'nin tanınmasına, uluslararası boyuttaki turizm rehberlerin envanterlerine girmesi ve Edirne'nin yeni bir destinasyona sahip olması Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlar. Büyük bir çoğunluğunun dünyaca kabul gören Mimar Sinan'ın eserleri, maketlerinin bir araya getirilmesi gelecek nesillere aktarılması ve geçmişini tanıması adına çok önemli bir eğitim merkezi olacaktır. Ayrıca turizm açısından Edirne ve Türkiye tanıyacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı kutluyorum. Bu yapılacak olan iş, yapılan eserlerin bir araya gelmesi açısından bakılması gerekir. Kültür ve turizm açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Şunu söylemek isterim ki, geçen yıl Minia Türk'e 1 milyon biletli insan geldi ve bir o kadar da biletsiz insan geldi. 2 milyon insan toplamda Minia Türk'e gelmiş. Büyükçekmece Belediyesi olarak 3 bin kadınla Ramazan'ın 24. gününde buradayız" şeklinde konuştu.

Mimar Sinan Eserleri ‘Minia Türk’de

Mimar Sinan Eserleri ‘Minia Türk’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim