• BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Millilerimizden kritik galibiyet

Millilerimizden kritik galibiyet
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Kazakistan ile karşılaşan Milli Takımımız, Arda Turan'ın 83'te bulduğu golle önemli bir 3 puan elde etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmaları kapsamında Türkiye ile Kazakistan karşılaştı.

Kazakistan'ın evindeki zorlu maçta Türkiye, galip geldi. 1-0 sonuçlanan müsabakada tek gol, 83'üncü dakikada Arda Turan'dan geldi.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna ağırlığını koyan A Milli Futbol Takımı, aradığı golü bulmak için rakip kaleye yüklenmeye başladı.

Hücumda özellikle Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'yla etkili olan ay-yıldızlılar, buna karşın ceza alanı dışından çektiği şutlar dışında pozisyon üretmekte zorlandı.

Maçın 19. dakikasında Hakan Çalhanoğlu, 28. dakikasında Arda Turan ve 45+1. dakikada Ozan Tufan'ın şutlarında kaleci Pokatilov gole izin vermezken, ay-yıldızlılar ilk yarıda gol kaydedemedi.

Türkiye karşısında defansif bir oyun anlayışıyla mücadele eden Kazakistan ise hızlı geliştirdiği ataklarla gol aradı.

Ev sahibi takımın ilk yarıdaki en önemli pozisyonunda, 35. dakikada Shomko'nun topa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

Maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle başlayan ve topa daha çok sahip olan A Milli Futbol Takımı, buna karşın devrenin ilk bölümlerinde istediği pozisyonları bulamadı.

Maçın 70. dakikasından itibaren baskısını arttıran ve rakip kalede etkili olan ay-yıldızlılar, 73. dakikada Burak Yılmaz'la direğe takılırken, aradığı golü 83. dakikada Arda Turan'la buldu. Maçın kalan bölümünde kontrollü bir futbolu tercih eden milliler, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İkinci yarının başında hücumda daha fazla gözüken ve sol kanattan geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan Kazakistan, ilerleyen bölümde artan Türkiye baskısıyla defansif bir futbol oynamak zorunda kaldı. Maçın genelinde başarılı kurtarışlar yapan Stas Pokatilov, 83. dakikada Arda Turan'ın şutunda gole engel olamadı. Karşılaşmanın kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, Türkiye sahadan 1-0 galip ayrıldı.

MAÇIN ARDINDAN

Arda Turan: Halkımıza iyi bir hediye verdiğimizi düşünüyoruz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Kazakistan'ı deplasmanda 1-0 yenen A Milli Takım'ın golünü atan Arda Turan, elde ettikleri galibiyetle Türk halkına iyi bir hediye verdiklerini söyledi.

Arda Turan, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, liglerin bitmesinin ardından böyle önemli bir karşılaşmaya çıkmanın zor olduğunu ancak kazanmayı bildiklerini dile getirdi.

Haziran ayında bir maça konsantre olmanın zorluğundan şikayet eden tecrübeli futbolcu, "Halkımıza iyi bir hediye verdiğimizi düşünüyoruz.

İyi takımız ve iyi çalışıyoruz. İnşallah hak ettiğimizi alırız. Ülkemizin insanı her şeyi hak ediyor. Futbol bir eğlence oyunu ve onların eğlenmesini istiyoruz. Umarım eğleniyor ve mutlu oluyorlardır" diye konuştu.

Takımda tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç futbolcuların da bulunduğuna dikkati çeken milli takımın kaptanı Arda, "Genç arkadaşlarımız var.

Ağabeyleri onlara yardımcı oluyor. Bu seviyeler farklı. Türkiye liginden farklı. Ülke forması her şeyden önemli. Kardeşlerimizle en iyi şekilde adapte olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Volkan Şen: Tadını çıkaracağız

Milli oyunculardan Volkan Şen ise Kazakistan maçının sezonun son mücadelesi olduğunu vurgulayarak, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk.

Takım olarak kazanacağımıza inanıyorduk. Çok zor aldık, gol çok geç geldi. Kazanmak her şeyden çok daha önemli. Artık maçlarımızı tek tek oynayıp kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Liglerin bitmesinin ardından herkesin çok yorgun ve bitkin düştüğünü kaydeden tecrübeli oyuncu, "Kazandık, tadını çıkaracağız.

Rakiplerimiz de oynayacak. Sonucunu bekleyeceğiz. Birisi kaybedecek ve birisine bugünden itibaren yakın olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim