• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Milli Yemek Kartı ’Gusto Kart’ Yolda

Milli Yemek Kartı ’Gusto Kart’ Yolda
Türkiye ve Lokantacılar Federasyonu'nun projesi olan ve Yemek NET'in de destek verdiği milli yemek kartı projesi "GUSTO Kart" ve esnaflara yönelik tasarlanan...

Türkiye ve Lokantacılar Federasyonu'nun projesi olan ve Yemek NET'in de destek verdiği milli yemek kartı projesi "GUSTO Kart" ve esnaflara yönelik tasarlanan "AHİ Kart'ın tanıtımı Tekirdağ'da yapıldı.

Kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan kartların avantajlarının anlatıldığı tanıtım toplantısına Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve İstanbul Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı, Yemek NET Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi ve çok sayıda esnaf odası temsilcisi katıldı.

Ramada Otel'de gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, "Yıllardır özlemini duyduğumuz, yiyecek ve içecek sektörümüzdeki esnafımızın yüzünü güldürecek tamamen yerli ve milli kart projemiz artık hayata geçiyor. Bu nedenle çok heyecanlı ve bir o kadar da gururluyuz" dedi.

Yabancı kaynaklı yemek kartlarına çok fazla komisyon ödendiğini, bu durumun da esnafa zarar verdiğine dikkat çeken Çebi, "Günümüzde yemek çeklerine ödediğimiz komisyonlar, kar hadlerimizi aşarak yüzde 10-12 oldu. İştah kabartan, yılda 2 milyar dolar işlem hacmine sahip olan piyasa, diğer yatırımcıların da cazibe merkezi oldu ve çoğaldı. Biz de, bu sebeple komisyon oranlarını sıfıra indirecek, ayrı bir pos makinesi ve masrafı gerektirmeyecek, ufak bir maliyetle kullanacağımız kendi milli yemek kartımız GUSTO Kart'ı çıkardık. Bu hizmetin yanı sıra esnafımızı daha da rahatlatacak toplu alım gücünü kullanacağımız tedarik sistemini de oluşturarak, esnaf teşkilatının gelenek ve görenekleri doğrultusunda belirlenen, Ahilik geleneğimizden esinlenerek AHİ Kart'ı çıkardık. Bu kartla da esnaflarımız daha uygun fiyatlara ürün alacak ve karlılığı daha da artacak" şeklinde konuştu.

'GUSTO Kart" ve "AHİ Kart" adıyla iki kartın kısa süre içerisinde hizmete sunulacağını açıklayan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ise, kartlardan elde edilen gelirlerin yurt içinde kalacağını söyledi.

Yenice, "Esnafımız milli yemek kartı GUSTO'yu kullanmak için ayda sadece 150 TL ödeyecek. Onun hacrinde POS, kargo, aidat ve benzeri isimlerle hiç bir ücret alınmayacak. Böylece ortalama bir esnaf ayda en az 2-3 bin TL kar elde edecek. AHİ Kart ise esnafımızla toptancıların birbirlerinden indirimli ve avantajlı alışveriş yapmasını sağlayacak. Ben bu projede bize destek olan, emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ardından grup katılımcılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirerek, yeni kartların herkese hayırlı olmasını diledi.

Milli Yemek Kartı ’Gusto Kart’ Yolda

Milli Yemek Kartı ’Gusto Kart’ Yolda

Milli Yemek Kartı ’Gusto Kart’ Yolda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim