• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Milli triatlet Bahar Saygılı’nın hedefi; dünya şampiyonluğu

Milli triatlet Bahar Saygılı’nın hedefi; dünya şampiyonluğu
Uluslararası triatlon yarışlarında ülkemizi başarıyla temsil eden Milli Triatlet Bahar Saygılı, Ironman Afrika Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsünde...

Uluslararası triatlon yarışlarında ülkemizi başarıyla temsil eden Milli Triatlet Bahar Saygılı, Ironman Afrika Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsünde yer aldıktan sonra yaptığı açıklamada hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Güney Afrika Nelson Mandela Körfezi'nde düzenlenen ve 1850 sporcunun katıldığı Ironman Afrika Şampiyonası'nda baştan sonra büyük istikrar göstererek 10.45.51'lik derecesi ile ikinci olmuştu.

3800 metrelik yüzme etabını 1 saat 6 dakikada tamamlayan milli triatlet, 180 kilometrelik bisiklet etabını kuvvetli esen rüzgâra rağmen 5 saat 43 dakikada bitirmeyi başaran Saygılı, döndükten sonra yaptığı açıklamada dünya şampiyonu olmak için büyük bir çaba sarfedeceğini söyledi.

"FULL IRONMAN YARIŞI KOŞMAK İÇİN KENDİNE SÖZ VERDİM VE SÖZÜMÜ TUTTUM"

Bu yıl başından itibaren full Ironman yarışı koşmak için kendine söz verdiğini söyleyen Saygılı, "Sözümü gerçekleştirmek için 10 Nisan'daki Güney Afrika Ironman yarışını seçtim. Bu yarış benim 2016 sezonu hedef yarışımdı. Kendisi de bir Ironman Dünya Şampiyonu olan antrenörüm Luc Van Lierde ile çok disiplinli bir hazırlık sezonu geçirdim. Bazı haftalar 25 saat antrenman yapıyordum. Bu yarış için gerçekten çok çalıştım. Motivasyonum hep çok yüksekti. Yarış günü, start alacağımız Nelson Mandela Körfezi ve çevresi çok rüzgarlı olmasına rağmen istikrarlı yarıştım." dedi.

Elde ettiği başarının sırrını düzenli yaptığı antrenmanlara bağlayan Bahar Saygılı, "2 Ekim 2016'da Hawaii-Kona'da yapılacak Ironman Dünya Şampiyonası için slot kazandım. Kısa bir dinlenme haftasından sonra tekrar antrenmanlara başlayacağım. Hedefim bu yarışta da dünyanın dört bir yanından gelen atletler arasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmek." diye konuştu.

Yüzme, koşu, bisiklet branşlarının artarda yapıldığı, dünyadaki en zorlu yarışlardan biri olarak kabul edilen Ironman yarışlarına katılmasının temel amacının kız çocuklarına örnek olmak olduğunun altını çizen milli triatloncu hedef konduğu zaman başarı geldiğini sözlerine ekledi.

Irongirl Bahar Saygılı, Ironman Afrika Şampiyonası'ndaki başarısı sayesinde 2 Ekim 2016'da Kona-Hawaii'de düzenlenecek olan Ironman Dünya Şampiyonası'nda yarışmak için slot kazanma başarısını elde etti.

Cihan

Milli triatlet Bahar Saygılı’nın hedefi; dünya şampiyonluğu

Milli triatlet Bahar Saygılı’nın hedefi; dünya şampiyonluğu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim