• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Boğuşlu Malatya’da Seminer Verdi

Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Boğuşlu Malatya’da Seminer Verdi
Milli Takımlar Kaleci Antrenörü ve Milli Takımlar Kaleci Departman Sorumlusu Alper Boğuşlu, bölge antrenörlerine ve BESYO öğrencilerine yönelik, BESYO...

Milli Takımlar Kaleci Antrenörü ve Milli Takımlar Kaleci Departman Sorumlusu Alper Boğuşlu, bölge antrenörlerine ve BESYO öğrencilerine yönelik, BESYO Konferans Salonu'nda kaleci eğitimi hakkında seminer verdi.

Boğuşlu öğleden sonra ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sahalarında uygulamalı antrenman modelleri ile kaleci ve antrenörlere önemli bilgiler aktardı. Seminere İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BESYO Bölüm Başkanı Davut Özbağ, TFF Bölge Sorumlusu Fahrettin Eserdi, TÜFAD Malatya Sorumlusu Nihat Bayındır, MASKF Malatya Temsilcisi Seyfullah Özdemir, çok sayıda antrenör ve öğrenci katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun organizasyonuyla Malatya'ya gelen Milli Takımlar Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, Malatya bölgesine bağlı antrenörlere eğitim verdi. BESYO öğrencilerinin de katıldığı eğitim seminerinde kalecilikle ilgili temel bilgiler veren Alper Boğuşlu, Türk futbolunda iyi kalecilerin olduğunu, bu çıtayı daha da ileri taşımaları gerektiğini vurguladı.

"KENDİ KALECİLİK EKOLÜMÜZÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Tüm Milli Takımlara kaleci seçimleri ve o kalecilerin eğitimlerinin yanı sıra kaleci antrenörlerinin eğitildiği kursları da yöneten Boğuşlu yaptığı açıklamada, "Sayın Fatih Terim, "Kaleci departmanı kuruyorum, başına da seni getiriyorum, programını yap" dedi. Bu kadar. Kısa ve net. Hocamızın bu güveninden çok etkilendim. Kendimi en iyinin en iyisi denizinde yüzüyor buldum. En kısa sürede programımı hazırlayıp heyecanla sundum. Yine kısaca "Geç yap" dedi. Hemfikir olarak sözleştiğimiz gibi devam ediyoruz. Sayın Fatih Terim, "Bu görevi Alper Hocaya ben verdim. Ne karışırım ne de kimseyi karıştırırım" dedikten sonra görev oku gerilmiş yaydan çıktı, hedefe kenetlendi. Hocamızın kanatları altında, onun verdiği göreve layık olabilmek için simyacıların felsefe taşı gibi, kimyacıların katalizatörü gibi mesleğimizi en iyi şekilde gerçekleştirmeye uğraşıyoruz. Türk kalecilik ekolünü oluşturmak için girdiğimiz yolu, departman hocalarımla, kulüplerde görev yapan kaleci hocalarımızla, hep birlikte yürüyerek oluşturuyoruz. Her şeyi yazıp belgeliyor, görüntüleyip kaydediyoruz. TFF olarak kaleciliğinin veri tabanını oluşturma çalışmalarımızda, göreve geldiğimizden bugüne 1700 video görüntüsü kaydettik. Hepsi bize özel, başka hiç bir yerde olmayan antropometrik ölçümler, raporlar. Kendi ligindeki tüm kalecileri Türk olan ve dünyanın önde gelen takımlarında en az 5 kalecisi Türk olan kendi kalecilik ekolümüzü oluşturmak istiyoruz" dedi.

Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Boğuşlu Malatya’da Seminer Verdi

Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Boğuşlu Malatya’da Seminer Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim