• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da
Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneğince düzenlenen ve Başbakanlık tarafından desteklenen "İlden İle Gönül Köprüsü Futbol Turnuvası'nın...

Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneğince düzenlenen ve Başbakanlık tarafından desteklenen "İlden İle Gönül Köprüsü Futbol Turnuvası'nın finali için milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van'a geldi.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenen final maçına Galatasaray Takım Kaptanı milli sporcu Selçuk İnan ve ses sanatçısı Murat Kekilli de katıldı. Turnuva finali öncesi Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ses sanatçısı Murat Kekilli ve Derneği Başkanı Bilal Yücebaş gibi isimlerin yer aldığı Beyaz takımıyla Van Büyükşehir Belediyespor Spor Direktörü Turgay Karatekin ve kurum müdürlerinin forma giydiği Kırmızı takım karşı karşıya geldi. Selçuk İnan'ın her iki takım oyuncularını kutladığı maçı, Kırmızı takım 3-1 kazandı.

"Burada olduğum için çok mutluyum"

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, bölgede bu tür etkinliklerin sayısının arttırılması gerektiğini ifade ederek, "Burada olduğum için çok mutluyum, çok guruluyum. Buradaki insanlarla buluşmak, onların bu güzel ve temiz sevgisini görmek inanılmaz bir duygu. Onların hepsine teker teker teşekkür etmek istiyorum. Buraya geliş amaçlarımızdan bir tanesi de buradaki çocukları spora teşvik etmektir. Spor çok önemli, spor yapmak ve sporla uğraşmak çok önemlidir. Ancak bunların hepsinden daha önemli olan şey iyi bir insan olabilmektir" dedi.

"Bu tür projeleri daha da sıklaştırmamız gerekir"

Gelmişken Van'ı gezdiğini ve Van'ın insanını tanıdığını anlatan İnan, "Ne kadar misafirperver insanlar olduğunu gördüm. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Güzel bir etkinlik oldu. Başbakanlığa teşekkür ediyoruz. Bu tür projeleri daha da sıklaştırmamız gerekir. Hem spor hem de sanat camiasında insanların buralara gelip gençlerle bir şeyler paylaşması gerekiyor. Çok mutluyum, çünkü çok temiz insanlarla tanıştım ve Van'da inanılmaz bir sevgi gördüm" diye konuştu.

"Bütün sanatçı, sporcu ve iş adamlarını buraya davet ediyorum"

Ses sanatçısı Murat Kekilli de, Van'da çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını ifade ederek, "2011'de yaşanan depremlerde buraya gelmiştim. Başbakanlığımız tarafından katkı sağlanan bu etkinliğe davet edildik. Geldik. Burada çok sıcak karşılandık. Van'da çok güzel bir ortam var. Van çok güzel bir il ve güzelliği de insanlarına yansımış. Bu defa sportif faaliyetler için geldik. İnşallah haziran ayında da konser için burada olacağız. Ben bütün sanatçı, sporcu ve iş adamlarını buraya davet ediyorum. Hepsi gelip Van'daki bu güzellikleri görsünler. Onlarda en az benim kadar burayı seveceklerdir" diye konuştu.

Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Bilal Yücebaş ise, 15 Şubat tarihinde startını verdiklerin turnuvanın finaline geldiklerini belirterek, "Turnuvamız amacına uygun bir şekilde final aşamasına geldi. 64 takımın ve 700'ün üzerinde futbolcunun katıldığı turnuva; ilimizin dostluk, kardeşlik ve ülkemizin güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bizim turnuvadaki birinci önceliğimiz, futboldan ziyade ülkemizin sıkıntılı süreçlerinde dostluk ve kardeşliğine katkı sağlamak amacıyla yapılmıştır. Düzenlenen organizasyona farklı renklerden insanlar katılım sağladı. Turnuva ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından turnuvanın final maçı oynandı. Selçuk İnan'ın vuruşu ile Yıldızlar ve Garaj 65 takımları arasında oynanan final maçını 2-1 kazanan Yıldızlar Takımına kupayı Van Valisi İbrahim Taşyapan verdi.

İnan ve Kekilli'nin özellikle engelli gençlerle yakından ilgilenerek bol bol selfie çekmelerinin ardından program son buldu.

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Milli sporcu Selçuk İnan ve sanatçı Murat Kekilli Van’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim