• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PYD'ye para yardımında bulunulmadığını savunurken "Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD ile işbirliği yapılmadı. İlgili...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PYD'ye para yardımında bulunulmadığını savunurken "Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD ile işbirliği yapılmadı. İlgili tarafların hepsine bilgi verilmiştir. Buna PYD de dahildir." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda gruplar adına söz alan hatiplerin yaptıkları konuşmalarda sataşma olduğu gerekçesi ile söz alarak kürsüye çıktı. Yılmaz, şunları ifade etti: "Süleymah Operasyonu'nda PYD ile işbirliği yapılmadı. İlgili tarafların hepsine bilgi verilmiştir. Buna PYD de dahildir. Bir işbirliği söz konusu değildir. PYD'ye para verildiği yönündeki iddialarda bulunuldu. Bu da doğru değildir. Geçmişte PYD'de ile yapılan görüşmelerde şunlar söylendi; Rejimle işbirliği yapma, teröre başvurma ve oldubittilerden uzak dur. Çünkü bunu Türkiye kabul etmez denildi."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'deki gelişmeler ve siyasi sürece ilişkin son durum hakkında TBMM Genel Kurulu'na bilgilendirdi. Türkiye'nin Suriye'de başlayan olayların başından itibaren Suriye halkının yanında olduğunu kaydeden Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ekim ayında Viyana toplantılarıyla siyasi sürece ivme kazandırdık. Konuyla ilgili olarak geçen yıl aralık ayında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı Kararı oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen kararda Suriye'de acil bir ateşkesin sağlanması ve ülkede siyasi bir çözüme ulaşılması çağrısı yapılmıştır. Kabul edilen karar uyarınca da dolaylı görüşmelere 29 Ocakta başlanılmıştır. Görüşmelerin başında yaşanan tıkanıklık nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın girişimiyle görüşmelere 3 Şubat'a kadar ara verilmiştir, bir sonraki tur için de 25 Şubat tarihi hedef olarak belirlenmiştir."

"SURİYE'DE ÇATIŞAN GRUPLARA RUSYA" DA EKLENDİ"

Sahada çatışan gruplara Rusya'nın da eklendiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı, "Bu ilave faktör mevcut süreci daha da karmaşık hale getirmiştir. Rusya askeri harekatına başladığı 30 Eylül 2015'ten bugüne kadar 7 bin 200'ün üzerinde hava saldırısı gerçekleştirmiştir. Bunun yüzde 88'i muhalifleri ve sivilleri hedef almıştır, geriye kalan yüzde 12'lik kısmı ise DEAŞ'a karşı gerçekleştirilmiştir. DEAŞ'a karşı yapılan saldırıların sahada somut bir etkisi de görülmemektedir. Aksine, DEAŞ'ın işini kolaylaştırmıştır, ona ilave alan açmıştır. Rusya, muhalifleri ve sivilleri aralıksız her gün Halep'te, Lazkiye'de, Şam'da, İdlip'te, Hama'da, Humus'ta ve Dera'da hedef almaya devam etmektedir." dedi.

İSMET YILMAZ: RUS SALDIRILARI BİR SAVAŞ SUÇUDUR

İsmet Yılmaz, "Ruslar, sadece son yirmi dört saat içerisinde Azez'de 2 okul ve 1 hastane ile İdlip-Maarat'ta, El Numan'daki Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün işlettiği bir hastaneye saldırdılar. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 30'un üzerinde masum sivil hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde de yaralı olduğu bildirilmektedir. Bu vahim saldırıların ayrıca bir savaş suçu olduğunu da açıkça belirtmek isterim. Rusya'nın ve rejimin muhaliflere yönelik saldırılarının Cenevre'deki görüşmelere giden süreçle birlikte yoğunlaştığına dikkatinizi çekmek istiyorum. Şubatın başında, Halep'in kuzeyini Kilis bölgesi sınırlarımıza bağlayan muhaliflerin kontrolündeki koridor kapandı, Halep'e ve güneyine giden insani yardım akışları da durdu. Bu saldırılardan ve yoğun çatışmalardan kaçan on binlerce insan sınırımıza doğru hareketlendi. Bunlar için sınırın öbür tarafında her türlü tedbiri aldık. Durumu ağır olanları ülkemize kabul ettik." diye konuştu.

'SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU'NDA PYD'YE BİLGİ VERİLDİ'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gruplar adına konuşan hatiplerin yaptığı konuşmalarda sataşma olduğu gerekçesi ile tekrar söz alarak kürsüye çıktı. Yılmaz, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Süleymah Operasyonu'nda PYD ile işbirliği yapılmadı. İlgili tarafların hepsine bilgi verilmiştir. Buna PYD de dahildir. Bir işbirliği söz konusu değildir. PYD'ye para verildiği yönündeki iddialarda bulunuldu. Bu da doğru değildir. Geçmişte PYD'de ile yapılan görüşmelerde şunlar söylendi: Rejimle işbirliği yapma, teröre başvurma ve oldubittilerden uzak dur. Çünkü bunu Türkiye kabul etmez denildi."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: İNCİRLİK'TE ALMAN, AMERİKAN VE İNGİLİZ UÇAKLARI DA VAR

DEAŞ'a karşı koalisyonun içinde 65 ülkenin olduğunu ve Suudi Arabistan'ın da bu koalisyon içinde olduğunu ifade eden Yılmaz, "İncirlik'te İngiltere'nin, Amerika'nın ve Almanya'nın da uçakları var. Bu koalisyona dahil olan Suudi Arabistan'ın uçakları da DEAŞ'a karşı mücadele için gelecekler. DEAŞ'a karşı mücadelede biz de aktif katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Milli Savunma Bakanı: Süleyman Şah Operasyonu'nda PYD’ye bilgi verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim