• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Milli Savunma Bakanı Canikli'den Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü mesajı

Milli Savunma Bakanı Canikli'den Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü mesajı
Milli Savunma Bakanı Canikli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü büyük bir gurur, heyecan ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Yüce milletimizin en belirgin özelliği Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi kahramanlık destanları yazmak, tarih ve birikimlerinin olgunlaşmasına izin vermediği cesareti başkalarından bulup bu toprakların binlerce yıllık mirasına halel getirmeyi düşünenleri Kıbrıs Barış Harekatı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi kararlılık ve korkusuzca bertaraf etmektir." ifadelerini kullandı.

Canikli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü büyük bir gurur, heyecan ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bugünün, tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen vatan, millet, ezan, bayrak ve bağımsızlık uğruna canlarını vermekten bir an bile tereddüt etmemiş aziz şehitleri minnet ve saygıyla andıkları gün olduğunu bildiren Canikli, "Bugün, Türk milletinin vatanı, toprağı, bayrağı, ezanı, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda tıpkı 15 Temmuz'daki gibi neleri göze alabileceğini, ne destanlar yazabileceğini tüm dünyaya gösterdiği, huzuruna, refahına, bağımsızlığına, bekasına, geleceğine, saygınlığına, birliğine ve bütünlüğüne kastedenlere neler yapabileceğini milletler tarihinin en derin sayfalarına kazıdığı gündür." değerlendirmesini yaptı.

Yedi düvelin dört bir yandan kuşattığı en biçare anında bile Türk milletinin bundan tam 103 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" diyerek hiçbir ülkenin ve hiçbir gücün boyunduruğu altına girmeyeceğini tüm uluslara gösterdiğini ifade eden Nurettin Canikli, şunları kaydetti:

"Yüce milletimizin en belirgin özelliği Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi kahramanlık destanları yazmak, tarih ve birikimlerinin olgunlaşmasına izin vermediği cesareti başkalarından bulup bu toprakların binlerce yıllık mirasına halel getirmeyi düşünenleri Kıbrıs Barış Harekatı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi kararlılık ve korkusuzca bertaraf etmektir.

Geçmişimizden devraldığımız mirasımızın bir parçası olarak bundan sonra da birlik, beraberlik, inanç, azim, kararlılık ve dayanışma içinde, ülkemize, vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza, ezanımıza, hürriyetimize ve istikbalimize sahip çıkmaya, bizi biz yapan, bizi diğer milletlerden ayıran milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya ve el üstünde tutmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim