• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milli Şair Mamak’ta Anıldı

Milli Şair Mamak’ta Anıldı
İstiklal Marşının kabulü 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nene Hatun Mesleki...

İstiklal Marşının kabulü 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi anma programı düzenledi.

Programa, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın yalnızca bir marş olmadığını dile getiren Akgül, "Milli marşımız, dava adamının, düşünce adamının gönlünden gelenlerin kaleme yansımasıdır. Aradan yarım asır geçmesine rağmen çocuklarımızın gözlerinde hala aynı heyecanı görüyorum. Sizler Asım'ın neslisiniz. Mehmet Akif'te kalemiyle, yüreğiyle bu mücadelenin kahramanlarını destanlaştıran şairdir. Rahmetle anıyoruz" dedi.

MİLLİ MARŞ MİLLİ NEFESTİR

Türk Milleti'nin tarihinde hiçbir zaman esareti kabul etmediğini belirten Mamak Kaymakamı Ali Mantı, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Milli mücadele Mehmet Akif'in dizelerinde en güzel şekilde anlatılıyor. Her karış toprağında şehit kanı bulunan bu vatan kolay kazanılmadı. Milli marş, milli nefestir. Nefesimizi kesmek isteyenlere fırsat vermeyelim" dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, "Toplumların destanları vardır, destanlaşan hikâyeleri vardır, destan kahramanları vardır. Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Milli Mücadelemiz, milletimizin üstüne çöken karanlığın ve bu karanlığın aydınlığa çevrilmesinin destanlaşmış halidir" dedi.

ANAOKULU ÖĞRENCİSİ ALYA DUYGULANDIRDI

Program İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatının konu edildiği sinevizyon gösterisiyle devam etti. Ayrıca İstiklal Marşı konulu şiirsel gösteri ve İstiklal Marşı'nı En güzel Okuma Yarışması'nda il birincisi olan anaokulu öğrencisi Alya Nur Işık'ın on kıtasını ezbere okuduğu İstiklal Marşı büyük alkış aldı. Anma programı öğrencilerin okuduğu Mehmet Akif Ersoy şiirleri ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim