• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Milli Şair Konserle Anıldı

Milli Şair Konserle Anıldı
Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi işbirliğinde "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve M. Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 95. yıldönümü Adıyaman'da konserle...

Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi işbirliğinde "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve M. Akif Ersoy'u Anma Günü'nün 95. yıldönümü Adıyaman'da konserle kutlandı.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şair M. Akif Ersoy'u anma gününün 95. yıldönümü Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen muhteşem bir konserle kutlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından M. Akif Ersoy'un eserlerinin seslendirildiği konsere yoğun ilgi gösteren Adıyamanlılar, doyumsuz bir gece yaşadı.

Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürü Salih Bütün, Belediye Başkan Yardımcısı M. Said Kutlu, belediyesi meclis üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş ile öğrencinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, "Geçmişte, Mehmet Akif'i andığımız zaman onun söylediği "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleri bana çok sıradan bir söz gibi gelirdi. Ama bugün etrafımızdaki ülkelerin düştükleri durumları görüce, ülkemiz üzerinde yaşanan oyunlara şahit olunca Mehmet Akif'in bu sözüne yürekten "amin" demenin bize de farz olduğu kanaatine vardım. Cenab-ı Allah bir daha bu millete inşallah İstiklal Marşı yazdırmasın.Bunun için de milli şairimizi ve İstiklal Marşımızı daha iyi sahiplenmemiz gerekiyor. Bu vesileyle bu yıl 95.'sini kutladığımız İstiklal Marşımızın kabulü ve milli şairimizi anma programına yapmış olduğumuz davetimizi kırmayarak geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Yine bu programın gerçekleşmesinde emek veren çok değerli devlet sanatçılarımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve yine bu programı ortaklaşa düzenlediğimiz Adıyaman Valimize ve ekibime de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kutlu'nun konuşmasının ardından milli şair M. Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı kısa sunum gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları Şef Dr. Cumhur Koca ile Sunucu Ferhat Mutlu önderliğinde sahne aldı. Konser sonunda Vali Mahmut Demirtaş, devlet sanatçılarına çiçek takdim etti.

Konser sonunda Adıyaman'daki ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereye giren öğrencilerden birincilere Laptop, ikicilere notebook ve üçüncülere fotoğraf makinesi hediye edildi.

Milli Şair Konserle Anıldı

Milli Şair Konserle Anıldı

Milli Şair Konserle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim