• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Milli rezalet: 3-0

Milli rezalet: 3-0
Son 3 turnuvayı kaçırdık, 2016 öncesi Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim ile yepyeni bir sayfa açmaya çalıştık. Ancak çok şey değişmedi, yine o sayfanın ilk satırlarına hayal kırıklığı yazdık.

Son 3 turnuvayı kaçırdık, 2016 öncesi Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim ile yepyeni bir sayfa açmaya çalıştık. Ancak çok şey değişmedi, yine o sayfanın ilk satırlarına hayal kırıklığı yazdık. Konjonktürel konuşmak gerekirse; elbette yenmek de yenilmek de bu işin fıtratında var! Ancak nüfusu 319 bin, toplam takım değeri 6’da birimiz kadar olan İzlanda’dan fark yemeye, ezilmeye sektörel kaza demek bile zor! Evet, ilk maçımız, karamsar olmak, 2016’yı da TV’den izlemek istemiyoruz. Ama bu futbolla bırakın liderliği, 2.’lik bile büyük başarı olur!

Üzülmek hafif kalıyor

Milli takımımız, EURO 2016 elemeleri ilk maçında İzlanda’nın konuğu oldu. Sahaya beklenen 11’le çıkan Fatih Terim, Olcay ile Olcan arasındaki seçimini Olcan Adın’dan yana kullandı. 

1-0 bitirmek şanstı

Fatih Terim’in göreve geldiği günden bu yana oynanan hazırlık maçlarında özellikle takım olma yolunda iyi sinyaller veren millilerimizden beklentilerimiz çok yüksekti. Fakat ilk dakikalarda başlayan kötü sinyaller keyif kaçırıcı oldu. Rakibine oranla çok daha güçlü bir kadroya sahip olmamıza rağmen sahanın hiçbir bölümünde doğru işler yapamadık. Bireysel yıldızlar ortalıkta gözükmezken herhangi bir futbol taktiğine bağlı bir oyun ortaya koyamadık. Rakip İzlanda ise basit ve süratli futboluyla bizi sıkıştırmayı başardı. Orta alanı hızla geçen ev sahibi takım her iki kanadı da son derece etkili kullandı. Savunmadaki bireysel hatalar yan topların kalemizde büyük tehlikeler yaratmasına neden oldu. 18. dakikada kullanılan kornere kale sahası içerisinde Bödvarsson kafayı vurdu ve top ağlarımıza gitti. 1-0. 22. dakika içerisinde 5 köşe atışı kullanan İzlanda oyundaki üstünlüğünü skora da yansıttı. Olcan, Selçuk, Emre gibi yıldızlarımız orta alanda yokları oynarken ev sahibi ekip kendi işini doğru yapmaya devam etti. İlk 45 dakika boyunca bizim için olumlu sayılabilecek hiçbir gelişme yaşanmadı ve soyunma odasına 1-0 yenik gittik.

İzlanda nefes aldırmadı

İkinci yarıya daha derli toplu başlasak da bu çok uzun sürmedi. İşler yolunda gitmezken bir de Ömer’in 59. dakikada çift sarı karttan oyundan atılması moralleri iyice bozdu. Takımından memnun olmayan Terim ise 65’te Olcan’ın yerine Mustafa’yı, Selçuk’un yerine de Ozan’ı oyuna aldı. Fakat bu değişimde işe yaramadı. 76. dakikada Gylfi Sigurdsson ceza sahası dışında savunmaya rağmen vuruşunu yaptı Onur topu içeri tokatladı ve fark 2’ye çıktı. 2-0. Kabus bununla da bitmedi. 77’de Sigthorsson kendisine atılan uzun pası iyi kontrol etti ve ceza sahası içerisinden vuruşunu yaptı, top ağlarla buluştu. 3-0. 90 dakika boyunca rakibi karşısında futbol adına hiçbir şey yapmayan Ay-Yıldızlılar tarihi bir maça imza attı! mücadeleden 3-0 yenik ayrılan millilerimiz umarım bu acı verici sonuçtan dersini çabuk alır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim