• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Milli Park İki Yıl Aradan Sonra Yine Sorun Oldu

Milli Park İki Yıl Aradan Sonra Yine Sorun Oldu
Türkiye'nin en önemli bal üretim merkezleri arasında yer alan Kuşadası ile Söke arasında yer alan binlerce dönüm alan ve binlerce endemik bitkinin yer...

Türkiye'nin en önemli bal üretim merkezleri arasında yer alan Kuşadası ile Söke arasında yer alan binlerce dönüm alan ve binlerce endemik bitkinin yer aldığı Güzelçamlı Milliparkı 2 yıl aradan sonra yine özel firmalar tarafından kapatılmak istendi. Durumu öğrenir öğrenmez Ankara turlarına ağırlık verdiklerini belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, "Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem'in de gayretleri ile Milliparkı özel bir firmanın tekelinden kurtardık" dedi.

Millipark ve çevresinin gerek iklim gerekse bitki örtüsü bakımından çok önemli olduğunu ve binlerce arıcının ekmek kapısı olan bölgenin her ne ad veya proje altında olursa olsun bir firmaya peşkeş çekilmesinin ciddi bir yanlış olacağını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, "Ne hikmetse her yıl değişik adlar ve benzer projelerle Güzelçamlı Milli Parkı'nı birileri tekeline almak istiyor. Bu durumun sadece bir arıcılık faaliyeti değil farklı sebepleri olduğunu da düşünüyoruz. Hangi firma, her ne ad altında olursa olsun bu alanın bir kişi yada firmanın tekeline verilmesi başta Aydın arıcısı olmak üzere ülke arıcısına yapılan en büyük haksızlıktır. Bu kapsamda Ankara'ya gidip Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdem'in de desteği ile Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, HAGEM Genel Müdürü İbrahim Özcan, Orman bakanlığı Müsteşarı İbrahim Çiftçi, Tarım Bakanlığı kanatlı Hayvanlar Daire Başkanı Hakan Öztürk ile görüşmeler yaptık. Millipark'ta özel firmalarca oynanmak istenen oyunu anlattık. Bu alanın sadece bir firma tekeline geçmesine önleyen Aydın ve Türk arıcısına gerekli desteği veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e tüm bürokratlara Aydın arıcısı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Park İki Yıl Aradan Sonra Yine Sorun Oldu

Milli Park İki Yıl Aradan Sonra Yine Sorun Oldu

Milli Park İki Yıl Aradan Sonra Yine Sorun Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim