• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Milli otomobil için altyapı Sakarya Üniversitesi’nde kuruluyor

Milli otomobil için altyapı Sakarya Üniversitesi’nde kuruluyor
Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, "Milli otomobil için altyapı, bölgedeki ve ülkedeki Savunma Sanayisine hem altyapı hem de nitelikli...

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, "Milli otomobil için altyapı, bölgedeki ve ülkedeki Savunma Sanayisine hem altyapı hem de nitelikli insan kaynağının kazandırılması, kritik teknolojilerin geliştirilmesi ve teknolojik bağımsızlığın azaltılması yönünde önemli bir adım olacak" ifadelerini kullandı.

Sakarya İl Planlama ve Geliştirme Kurulu, 2017 yılı faaliyetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Sakarya Teknokent'in faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Sakarya Üniversitesi Senato toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve Sakarya İl Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Dınkırcı, "Özellikle ölçek bazında özel sektörün önündeki bürokratik engellerin kaldırması ve son dönemde oluşan sinerjinin sürdürülebilir olması gerekiyor. Sakarya tarım, sanayi, hayvancılık ve turizm açısından farklı bir yerde ve potansiyeli çok yüksek. Ama nitelik ve nicelik olarak karşılaştığımız problemleri net bir şekilde çözebilirsek önümüzde güzel günlerin olduğuna inanıyorum" dedi.

Sakarya Teknokent'in kısa sürede büyük bir gelişim gösterdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Sakarya Teknokent sıralamalarda 3 yılda 11'inciliğe yükseldi. Teknik alanda tüm donanımlarımız sağlandı. Sakarya Üniversitesi olarak ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Ar-Ge, inovasyon, uygulamalı eğitim ve üniversite-sanayi iş birliği konularına çok önem veriyoruz. Bu iş birliği konusunda gerçekleştirilecek somut projelerle ilişkileri geliştirecek adımların atılması, eğitim öğretim açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

"SAYP protokolü imzaladık"

Prof. Dr. Tahsin Engin ise yaptığı açıklamada, "Teknokentler, üniversite, sanayi ve kamu işbirliğini aynı çatıdan buluşturan yapılardır. Araştırmalarla bilgiyi üreten üniversiteyi, bu bilgiyi uygulamaya aktaran sanayiyi, verimli iş birliği platformu oluşturması için gerekli destekleri sağlayan ve önlemeleri alan kamuyu kapsamaktadır. İleri teknoloji odaklı firmaların oluşmasını özendirecek ve büyüyüp gelişmesine destek veren yapıda tasarlanmış, yönetici şirketin ilgili firmalara teknoloji ve işletmecilik becerilerinin transferi konusunda etkin uğraş verdiği bir girişimdir. Aralık ayı içerisinde savunma sanayi firmalarıyla SAYP Protokolü imzaladık. Nisan 2018'de Kamu-Üniversite-Savunma Sanayi Paneli gerçekleştireceğiz. Sakarya Üniversitesi bünyesinde Tahrik Sistemleri Mükemmeliyet Merkezi kuracağız. Bu milli otomobil için altyapı, bölgedeki ve ülkedeki Savunma Sanayisine hem altyapı hem de nitelikli insan kaynağının kazandırılması, kritik teknolojilerin geliştirilmesi ve teknolojik bağımsızlığın azaltılması yönünde önemli bir adım olacak" ifadelerini kullandı.

Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) 2017 faaliyetlerinden bahseden Prof. Dr. Engin, 25 adet etkinlik ve 25 adet bilgilendirme toplantısı yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim