• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Milli motosikletçi Sofuoğlu: Pistlerin statlar gibi yaygınlaşması lazım

Milli motosikletçi Sofuoğlu: Pistlerin statlar gibi yaygınlaşması lazım
Milli motosikletçi Sofuoğlu, hız tutkunlarının bu duygularını yerine getirebileceği parkur ve pistlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, ülke genelinde hız tutkunlarının bu duygularını yerine getirebileceği parkur ve pistlerin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, tecrübeli motosikletçilerden "altın elbiseli adam" lakaplı Barkın Bayoğlu ile "tek teker Arif" olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu'nun yanı sıra birçok insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini anımsattı.

Bunun gerçekten üzücü olduğunu anlatan Kenan, kazaları önleme adına bir çalışma yaparak, en büyük hayali olan Düzce'de yapımı süren Motor Sporları Merkezi'ni tamamlamaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Parkurun tamamlanması halinde trafik kazalarında hayatını kaybeden insanların sayısında azalma yaşanacağına inandığını vurgulayan Kenan, şunları kaydetti:

"Yarış parkurları, yarış pistleri hem daha güvenilir ortamda hem de insanların kendi içindeki o hız tutkularını atabilecekleri hız parkurlarıdır. Düzce'deki pisti yapmak kolay değil, bununla alakalı gerçekten zorlanıyoruz. Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmedik, destek almadık. Artık oraya doğru gidiyoruz. Asfalt konusunda son noktaya geldik. Benim gönlümde bu sene asfaltı atabilmek vardı ama imkanlar el vermedi. Çok büyük bütçelerle yaptığımız bir parkur da değil. Nisan ya da mayıs ayında inşallah asfaltı atabilirsek inanıyorum ki; tesisimiz, hem Türk sporuna destek olacak hem de trafikte motosiklet kullananların ihtiyacını karşılayacak." 

"Pistlerin tüm Türkiye'de yaygınlaşması lazım"
Sadece Düzce'de bu parkuru yapmanın yeterli olmayacağını savunan Kenan, böyle projelerin Türkiye'nin birçok şehrinde olması gerektiğini vurguladı.

Hemen hemen her şehirde yeni futbol stadyumlarının yapıldığına dikkati çeken Kenan, şöyle devam etti:

"Bunu da yapmalıyız. Bu tür yarış pistlerinin Avrupa'da örnekleri var. Yaklaşık 100 kilometrede bir şehirlerde böyle pistler var. Düzce'deki pistin yapılması bir başlangıç. Allah'ın izniyle biz kapıyı açmak istiyoruz. Kapıyı açtıktan sonra diğer belediyeler de örnek olarak bu tür yatırımlar yapacaklardır. Bu tür yatırımlar insan hayatı için gerçekten önemli. Bugün çok güzel yollarımız var ama insanlar, hız tutkularını atacakları parkurlar olmadığı için otobanlarda şehir içlerinde motosikletle otomobille sürekli kaza yapıyorlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim