• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milli maç öncesi polis alarma geçti

Milli maç öncesi polis alarma geçti
A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’ndeki ilk rakibi İsrail. Başkent’te oynanacak karşılaşma öncesi Ankara polisi alarma geçti.

2017 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri kapsamında H Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk maçını 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de Ankara Spor Salonu’nda İsrail’e karşı oynayacak.

Alınan bilgiye göre, son dönemde artan terör olayları nedeniyle Ankara Emniyeti, Türkiye Basketbol Federasyonu ile işbirliği içinde spor müsabakaları için özel olarak hazırlanıyor. Ankara ve Paris katliamlarının ardından Ankara’daki kritik karşılaşma öncesi emniyet ve federasyon yetkilileri, bu kapsamda iki kez bir araya geldi.

FEDERASYON VE EMNİYET BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Türkiye-İsrail karşılaşması için özel önlemlerin alınacağı öğrenilirken, herhangi bir güvenlik zaafiyetinin yaşanmaması için federasyon ve emniyet birlikte hareket ediyor. Bu kapsamda İsrail Milli Takım kafilesi için geniş güvenlik önlemi alınacak. Konuk takımın Esenboğa Havalimanı’na indiği dakikadan itibaren, sivil ve resmi kıyafetli polisler, kafileye konaklayacağı otele kadar eskortluk edecek. Emniyet, kafilenin otelden Ankara Spor Salonu’na gelişinde de alarmda olacak.

Karşılaşma günü özel güvenlik görevlilerinin sayısı artırılarak maçın oynanacağı Ankara Spor Salonu’nda da üst düzey önlemler alınacak. Önemli organizasyonlar kapsamında alınan önlemlerle karşılaşmanın güvenliği sağlanacak. İsrail kafilesinin ise Türkiye’den ayrılacağı saate kadar en üst düzeyde korunması sağlanacak.

21 Kasım’daki karşılaşma öncesi yapılacak Ankara İl Güvenlik Toplantısı’nda konu son kez ele alınacak. Karşılaşmanın güvenliği için görev yapacak personel sayısının yaklaşık 2 bin 500 civarında olması bekleniyor. Ayrıca salon çevresinde ve kafilenin kalacağı otelde de özel önlemlerinin alınması öngörülüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim