• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Milli Kafile Gençlik Kış Olimpiyatları İçin Yola Çıktı

Milli Kafile Gençlik Kış Olimpiyatları İçin Yola Çıktı
12-21 Şubat tarihleri arasında Norveç'in Lillehammer şehrinde düzenlenecek II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak milli kafile, öğle saatlerinde...

12-21 Şubat tarihleri arasında Norveç'in Lillehammer şehrinde düzenlenecek II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak milli kafile, öğle saatlerinde Norveç'e gitti.

Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda 15 klasik Olimpik kış spor dalının yanında Monobob, Kuzey takım, Biatlon Süper Sprint gibi yeni disiplinler de yer alacak. Oyunlar süresince 70 madalya dağıtılacak. Türkiye, oyunlara kayak, curling ve kızak dallarında, altı disiplinde 7 erkek, 6 kız, toplam 13 sporcu ile katılacak.

II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları kafilesinde yer alan sporcular şöyle:

"Nihat Enes Limon, Selin Açıkgöz (Kayak - Alp Disiplini), Amed Oglago, Güllü Akalın (Kayak - Kayaklı Koşu), Muhammed Ali Bedir (Kayak - Kayakla Atlama), Miray Gürkınav, Muhammed İkbal Yılmaz (Kayak - Snowboard Cross), Oğuzhan Karakurt, Tunç Esenboğa, Beyzanhur Konuksever, Berivan Polat (Curling), Göksu Özkaya, Cengizhan Kaplan (Kızak)."

AYAN: "GELECEĞİN OLİMPİYAT SPORCULARINI HAZIRLAMAK AMACINDAYIZ"

Kafile başkanlığını yapan, Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zekayi Ayhan, organizasyonun 15-18 yaş arası gençlere hitap ettiğini belirterek, "Spor organizasyonun yanı sıra eğitim ve kültür faaliyetleri ve kutlamalarla desteklenecek. 6 disiplinde 13 sporcuyla katılıyoruz. Geleceğin olimpiyat sporcularını olimpiyatlara hazırlamak amacındayız" dedi.

GÜNDOĞAN: "3 KAT FAZLA SPORCUYLA KATILIYORUZ"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, olimpiyatlara 13 sporcuyla katıldıklarını ifade ederek, "Geçen kış olimpiyatlarına kıyasla 3 katı daha fazla sporcuyla katılıyoruz. Sporcularımız açısından gelecekte olimpiyatlarda yarışacakları sporcuları görmeleri açısından büyük tecrübe olacak. Oyunlar öncesi sporcularımız hazır, en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceklerine inanıyoruz. Bu oyunlar gençleri bir araya getiriyor" açıklamasını yaptı.

AÇIKGÖZ: "ÜLKEMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM"

Sporculardan Selin Açıkgöz, Norveç'te elinden gelenin en iyisini yaparak ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi. Muhammet Ali Bedir ise birçok uluslararası yarışmada başarı elde ettiğini hatırlatarak, ilk kez böyle bir yarışmaya katıldığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim