• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Milli güreşçimiz Dünya Şampiyonu

Milli güreşçimiz Dünya Şampiyonu
120 kilo finalinde Taha Akgül İranlı rakibini yenerek Dünya şampiyonu oldu.

Bu yıl Özbekistan'ın Taşkent kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda sporcularımıza madalya yağıyor. Son olarak  Serbest Stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, İranlı rakibini yenerek altın madalya aldı ve Dünya Şampiyonu oldu.

Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün akşam seansında 3 sporcumuz madalya için mindere çıktı. Sabah seansında mindere ilk olarak çıkan sporcularımızdan Ahmet Peker elenirken, 125 kg da Taha Akgül ve 70 kg da Yakup Gör Altın, 86 kg da Selim Yaşar ise, bronz madalya için mindere çıkan isimler oldu.

Selim Yaşar bronz madalya kazandı

 

86 kiloda Selim Yaşar bronz madalya maçına kadar ilk turda Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 9-2 kaybetti. Yaşar repesaj karşılaşması için, Rus güreşçinin finale çıkmasını bekledi. Rus sporcu finale çıkınca repesaj hakkı elde etti.1. turda elendiği için iki repesaj maçına çıktı. İlk olarak  Ukrayna'lı Dzhambuli Tsotadze'i 6-0, 2.'ci repesaj karşılaşmasında Bulgar Petrov Mihail Ganev'i de 9-1 yenerek bronz maçına çıktı. 3.'lik, 5.'lik karşılaşmasında ise Yaşar, Kazakistan'lı Aslan Kakhıdze ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 5-2 kazanan devşirme milli mayomuz, ilk defa milli mayo ile bronz madalya kazandı ve Dünya üçüncüsü oldu.

Yakup Gör, ilk defa final oynadı ve gümüş madalyada kaldı

Sabah seansında süper maçlar çıkararak finale kalan Yakup Gör, günün ilk maçında Mısırlı Ayad İbrahim Khalil'i (11-0). Japon Ken Hosaka'yı. (11-0). Çeyrek finalde ise ev sahibi Özbek sporcu Bekzod Abdurakhmonov'ı (4-1). Yarı finalde ise Gör, Tajikistan'lı Zalimkhan Yusupov'i 7-0 yenerek adını finale yazdırdı.  Gör, altın madalya için, Rus sporcu  Khetik Tsabolov ile karşılaştı. Bu karşılaşmada bir varlık gösteremeyen Yakup, Rus sporcuya 10-0 teknik üstünlükle yenild. Yakup Gör, ilk defa finale çıktığı büyükler dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanmış oldu.

2013 yılında Dünya 3. sü olan Taha Akgül, bu sefer altın madalya aldı

Geçen yıl Macaristan'da yapılan Dünya şampiyonasında 125 kiloda 3. olarak bronz madalya kazanan Taha Akgül, 1. Turda Macar sporcu Richard Csercsics'i (10-4) 2. Turda ise Azerbaycan'lı Aslan Dzebisov'u (4-0). Çeyrek final mücadelesinde ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i (4-2). Yarı final karşılaşmasında ise Akgül, Belaruslu Alexei Shemarov'u (8-1) yenerek finale yükseldi. Milli mayomuz final için akşam seansında İran'lı Komil Ghasemi ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından itibaren üstün güreşen milli mayomuz İranlı rakibini 4-3 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Yarın mindere çıkacak olan Türk güreşcilerin rakipleri belli oldu

Serbest stil dünya şampiyonasının ikinci ve son gününde 4 Milli sporcumuz, madalya için mindere çıkacak. Türkiye saati ile 07-00 de başlayacak olan müsabakalarda, milli mayolarımızın rakipleri belli oldu.

61 kiloda Münir Recep Aktaş, Özbek sporcu Hayat Sayfullaev
65 kiloda Mustafa Kaya, Kuzey Koreli Ju Song
74 kiloda Soner Demirtaş, Gürcü güreşçi Jumber Kvelashvili
97 kiloda Şamil Erdoğan, Letonyalı Iman Lagodski ile mücadele edecek.
Öte yandan Taşkent Türk Büyükelcisi, Kültür ve Tanıtma Müşaviri, Konsolos ve Ziraat Bankası Taşkent Genel Müdürü akşam seansında Milli mayolarımızın madalya müsabakalarını izledi.

Kaynak: DHA

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim