• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Milli Eğitim’in ayrımcılık ayıbını Sendika telafi etti

Milli Eğitim’in ayrımcılık ayıbını Sendika telafi etti
Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, TEOG'da diğer öğrenciler gibi tüm soruları doğru cevaplayan Özel Burç Vural Okulları öğrencisi İlayda Sevinç Gürhan'ı,...

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, TEOG'da diğer öğrenciler gibi tüm soruları doğru cevaplayan Özel Burç Vural Okulları öğrencisi İlayda Sevinç Gürhan'ı, planladığı vali ziyaretine götürmedi. Bunun üzerine Türk Eğitim Sen, bu durumu protesto için Gürhan'ı evinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG'da tüm soruları doğru cevaplayan 20 öğrenci, Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ancak, TEOG'da diğer öğrenciler gibi tüm soruları doğru cevaplayan Özel Burç Vural Okulları öğrencisi İlayda Sevinç Gürhan götürülmedi. Bunun üzerine, Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolğun ile Şube Genel Sekreteri Durdu Mehmet Girgeç, Şube Basın Sekreteri İlyas Adıbelli bu durumu protesto için Gürhan'ı evinde ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolğun, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu uygulamasının 28 Şubat dönemlerinde törenlere alınmayan başörtülü öğrencileri hatırlattığını söyledi. Bu duruma tepki gösteren Dolğun, yapılanın nefret suçu olduğunu, bu tür uygulamalarla 28 Şubat'ın tekrar hortlatıldığını belirtti. Kendilerinin de uğradığı haksızlıktan dolayı özür mahiyetinde Gürhan'ı ziyaret ettiklerini vurgulayan Dolğun, "İlayda Sevinç Gürhan, TEOG'da soruların tamamına doğru cevap verdiği halde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde ismi yayınlanmadı, Valilik ziyaretine de davet edilmedi. İlayda bana; geçmiş yıllarda Kozan'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Tevhide Kütük'ün ödülünü almak üzere, başında türbanla sahneye çıkınca ağlayarak sahneden indirilmesini hatırlattı. Bu nedenle biz de hediyelerimizi alıp, özür mahiyetinde kendisini ziyaret ettik." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı uygulamanın kabul edilebilir olmadığının altını çizen Dolğun, "Burç Okulları da bu ülkenin Milli Eğitim müfredatına göre eğitim veriyor. Özel olsa bile her yönüyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı. Öğrencileri bu tür yanlış tutumlarla dışlamamamız lazım. Hesaplaşmalar, öğrenci üzerinden yapılmamalı. Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı bu uygulamanın 28 Şubat'taki uygulamadan ne farkı var? Aradan onlarca yıl geçse de uygulamalar değişmiyor. Ama şunu da unutmamak lazım, o dönem başörtülü öğrencilere yapılan uygulamalar nasıl bugün kınanıyorsa, ilerleyen zamanlarda bu uygulamalar da kınanacak. Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime siyaset katmaktan ısrarla uzak durmalı." ifadelerini kullandı.

Cihan

Milli Eğitim’in ayrımcılık ayıbını Sendika telafi etti

Milli Eğitim’in ayrımcılık ayıbını Sendika telafi etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim