• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milli Eğitim Müdüründen Yarıyıl Mesajı

Milli Eğitim Müdüründen Yarıyıl Mesajı
Balıkesir'in Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu'nun yarıyıl tatili mesajı yayınladı.

Balıkesir'in Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu'nun yarıyıl tatili mesajı yayınladı.

Müdür Söbüoğlu mesajında "2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönemi 22 Ocak Cuma günü sona eriyor. Öncelikle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor, şimdiden tatilden dinlenmiş, kendini yenilemiş yeni ve güzel şeyler üretme isteği ve motivasyonu ile dönerek başarılarla dolu bir ikinci dönem geçirmelerini diliyorum.

Öncelikle öncelikle öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel anlamda gelişmeleri için özveri ile çalışan tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz eğitimciler olarak Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerimizin milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, ülkesini ve milletini seven, tüm insanlığa faydalı olmak için çabalayan, mutlu insanlar olarak yetişmeleri için çaba sarf etmek zorundayız. Bakanlığımızın nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması; öğrencilerimizi dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek becerilerle donanmış, problem çözebilen ve üretken, bireyler olarak yetiştirmek adına öncelikli hedefleri var. Bakanlığımız gönderdiği "Öğrencilerimize Yönelik Uygulamalar" ile ilgili yazısında öğrencilerimizin yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ödev verilmemesini duyurdu. Bakanlığımızın politika ve uygulamalarını hassasiyetle yerine getirmek bizim için son derece önemlidir. Tüm öğretmenlerimizden yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ödev verilmemesi ancak tatillerini doğru değerlendirmeleri konusuna rehberlik yapılması konusuna hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyorum.

Değerli Velilerimizden karne notları nasıl olursa olsun evlatlarını sevdiklerini onlara hissettirerek kendilerini geliştirmeleri için destek olmalarını, okul ve öğretmenlerle her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmalarını arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanında olmamız onların öz güvenini artıracaktır. Elbette onların her konuda en iyi noktada olmasını arzu ediyoruz. Ancak her öğrencinin farklı yetenekleri ve ilgi alanlarının olduğunu unutmadan bu noktalarda onları desteklemeli, iyi bir insan, güçlü kişilikleri olan bireyler olarak yetişmeleri için gayret göstermeliyiz.

Sevgili öğrencilerimizden beklentimiz tatillerini iyi değerlendirmeleri, bedenen ve ruhen dinlenmiş, kendilerini yenilemiş olarak tatilden dönmeleridir. Öğrencilerimiz şunları hiçbir zaman unutmamalıdırlar: "Karneler sadece bu yarıyılda gördüğünüz derslerdeki başarınızın seviyesini gösteriyor. Dolayısıyla karneniz sizin şahsiyetinizin, insani değerlerinizin ya da zekânızın göstergesi değil; sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın belgesidir. Kendinizi en iyi değerlendirecek olanlar sizlersiniz. Dolayısıyla kendinize güvenerek hedefler belirlemeli her alanda kendinizi geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Sizlere değer verdiğimizi, sizleri önemsediğimizi, her zaman yanınızda olduğumuzu ve sizler için en iyiye ulaşmak adına çalıştığımızı bilmenizi isteriz." Dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim