• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Milli Eğitim Müdürü Özdemir’den, Yarıyıl Tatili Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Özdemir’den, Yarıyıl Tatili Mesajı
Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiliyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiliyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Özdemir, dağıtılan karnelerin öğrenciyi ve öğrenci velisini bilgilendirme amaçlı verilen, öğrencilerin ders başarı puanlamalarını gösteren bir belge olduğunu vurgulayarak, "Meseleye böyle bakılması gerektiği halde, maalesef ülkemizde bu belgeye çok büyük anlamlar yüklenerek, adeta karne, hayatın bir göstergesi haline dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Durum böyle olunca da karne günleri, bir karabasana dönüşmekte, korkulu bir rüya olmaktadır. Karnenin böyle algılanmasında, ailelerin karneye gereğinden fazla anlam yüklemeleri etkilidir. Karneyi başarının tek göstergesi kabul etme anlayışı, karne günlerini hem aile hem de çocuk için stresli hale getiriyor. Öğrenciler, ailelerinin tepkisinden korkarak, karneyi saklama, notları değiştirme, hatta sahte karne gösterme ya da kendine zarar verme gibi yollara başvuruyorlar. Oysa karne, çocuğun kapasitesini tümüyle yansıtan bir değerlendirme aracı değildir. Karnenin okul başarı durumu göstergesi olduğu, önemli olanın ise hayat başarısı olduğu unutulmamalıdır. Okul döneminde dersleri zayıf olduğu halde, hayatın çeşitli alanlarında çok başarılı kişilere sık sık rastlanmaktadır.Zeka, kişilik özellikleri gibi bireysel farklılıklardan, öğretim sisteminden, arkadaş grubundan, anne-baba ve öğretmenin tutumlarından veya çevresel etkenlerden kaynaklanabilir. Aynı okulda aynı sınıfta, aynı öğretmenden ders dinleyen öğrencilerden kimisinin çok iyi notlar alması, kimisinin ise bir türlü iyi not alamaması bundan kaynaklanır. Anne ve babaların dikkat etmesi gereken konuların başında çocuğun bireysel özellikleri, genel kapasitesi ve güçlü olduğu alanlar gelmelidir. Bunların iyi bilinmesi ve çocuğun başarısının aldığı notlara indirgenmemesi son derece önemlidir. Artık sadece bir tek zeka veya yetenek olmadığını biliyoruz. Bu nedenle, çocuğunuz, örneğin matematik dersinde zorlanmakta ise onun yeterince akıllı olmadığını düşünmek hatadır. Sömestri tatilinde, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirerek 2. kanaat dönemine başlamanızı yürekten istiyor, saygıdeğer öğretmen arkadaşlarıma ve velilerimize saygılarımı sunarken, tüm öğrencilerimizin de sevgi ile gözlerinden öperek iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim