• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bir devlet okulunun müdüründen, dershanelerin yerine geçecek destekleme ve yetiştirme kursu açmadığı için savunma yazısı...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bir devlet okulunun müdüründen, dershanelerin yerine geçecek destekleme ve yetiştirme kursu açmadığı için savunma yazısı istediği ortaya çıktı. Aydın'ın Nazilli ilçesi Ovacık Ortaokulu Müdürlüğü'ne resmi yazı gönderen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, neden kurs açılmadığının raporlanmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gök tarafından 9 Kasım 2015 tarihinde gönderilen yazıda, öğrencilerin bir üst öğrenime daha iyi hazırlanması için kadrolu, yoksa ücretli öğretmenlerle destekleme ve yetiştirme kursu açılması gerektiği, yapılan incelemede Ovacık Ortaokulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencileri için İngilizce, Türkçe ve Matematik derslerinden kurs açılmadığının tespit edildiği belirtiliyor. Kadrolu öğretmenler olduğu halde neden bu derslerde kurs açılmadığının, raporlanarak bildirilmesi isteniyor.

Ovacık Ortaokulu Müdürü Mustafa A. ise cevabi yazısında şunları kaydetti: "2015-2016 eğitim öğretim yılı 8. sınıflar TEOG kursları için ilgili öğretmenlerden, gerekli yazılı duyuru yapılarak kurs vermek isteyenlerin yazılı beyanı istenmiş, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleri kursu açacaklarını beyan ederken Türkçe, Matematik ve İngilizce öğretmenleri de açamayacaklarını yazılı olarak beyan etmişlerdir. Bu öğretmenlerle görüşerek, neden açmak istemediklerini sorduğumda, zorlanacaklarını ama haftada bir günlerini boşaltırsam kurs açacaklarını söylediler. Ben de kabul ettim. Ne var ki sonra bundan da vazgeçtiler. Hattâ Matematik öğretmeni B.B.'nin, devletin bu kursları açmasının esas amacının Gülen cemaatinin dershanelerini kapatmak olduğunu, bundan dolayı açmak istemedikleri bir söylenti olarak kulağıma geldiğinde, öğretmeni odama çağırarak, B. Hanım, böyle böyle söylediğiniz kulağıma geldi. Ne dersiniz, doğru mu? dediğimde, "Evet. Yalan mı söyledim? Sizin yüzünüze de söylüyorum." deyince, B. Hanım, bunlar ne biçim sözler? Yapmayın böyle. Bunlar sizin de bizim de başımızı ağrıtır. Benim şu anda bile size soruşturma açma gerekir dediğimde bana, "Hiç çekinmeyin. Açabilirsiniz." diyerek kapıyı çarptı ve çıktı. Bahse konu öğretmenin yönetime karşı isyan kokan bu tavırları kötü örnek olmuş ve kurs açmayı etkilemiştir. Diğer tarafta okulun merkeze uzak olması, ücretli öğretmen bulunamayışı gibi sebeplerle Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinde TEOG kursu açılmış fakat Türkçe, Matematik ve İngilizce kursları açılmamıştır."

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün ve Nazilli Şube Başkanı Sefer Ulaş Elmadağ ile Aktif Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ömer Küçükgüldal ise okullarda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarını verecek öğretmenlerde gönüllülüğün esas olduğunu, öğretmenlerin asli görevinin ders vermek olduğunu belirtti.

Bu hadisenin ardından Müdür Mustafa A., görevden alınarak Nazilli ilçe merkezine atanmıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okul müdürüne: Neden kurs açmadın?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim