• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜSEKON arasında protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜSEKON arasında protokol imzalandı
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla protokol imzalandı.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ve TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz arasında protokol imzalandı. İmza protokolünde konuşan Şamlıoğlu, TÜSEKON ile yapılan işbirliği ile çocukların etkili ve kalıcı öğrenmeye en açık oldukları dönemde onlara trafik bilincini aşılamayı ve bu sayede gelecek nesillerle trafik sorununu en aza indirgemeyi planladıklarını söyledi.

"Trafikte tek hata bütün doğruları götürebilir"

Şamlıoğlu, "Hepimizin bildiği gibi trafik kazaları bu ülkenin en büyük sorunlarından biri. Yine malum olduğu üzere ülkemizde sunulan eğitim hizmetinden de Bakanlık olarak biz sorumluyuz. Bu noktada, trafik kazalarının en aza indirgenmesi için sürücü kurslarımızda verilen teorik ve uygulamalı direksiyon eğitimlerinin kalitesini arttırmakla başladığımız bu yolda, çok ciddi adımlar attık ve kararlı bir şekilde atmaya da devam ediyoruz. Direksiyon uygulama sınavlarımızda beceriye önem verdik, sıkı kurallar koyduk. Çünkü biz, sürücü kurslarımız aracılığıyla verdiğimiz bu eğitimlerde sürücü adaylarına, "trafikte tek hatanın bütün doğruları götürebileceğini" aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Çocuklar ebeveynlerinin hatalarını kontrol edecek

TUSEKON ile yapılan işbirliğiyle oldukça anlamlı bir çalışmayı daha başlattıklarını belirten Şamlıoğlu, "İmzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak" diye konuştu.

İmzalanan protokol gereğince trafik adabına ilişkin paylaşımların yanı sıra trafik işaret ve levhaları, öğrenci servislerine binme ve inme, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri takma, yaya yolu kullanma ve hız kurallarına ilişkin olarak öğrencilere eğitimler verilecek. Ayrıca çocukların edindikleri bilgileri aile bireyleriyle de paylaşması vurgulanacak. Çocuklara uygun içerik ve görsellerle de desteklenecek eğitimlere 1 Ocak 2017 itibarıyla başlanması planlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim