• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, okul açılışında duygu dolu anlar yaşadı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, okul açılışında duygu dolu anlar yaşadı
Burdur'un Bucak ilçesinde Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı şehidinin adı verilen Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını...

Burdur'un Bucak ilçesinde Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı şehidinin adı verilen Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuşma yaptığı sırada duygu dolu anlar yaşadı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) kapsamında kitap fuarı ve bir dizi programlara katılmak üzere Burdur'un Bucak ilçesinde, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan'ın adı verilen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bucak'taki okul açılışı sırasında yaptığı konuşma sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörist gruplarla girdiği çatışma sonucu geçen Mart ayında şehit olan Muhittin Talha Çalışkan'ın ismi, mezun olduğu Bucak Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi. Bir süre önce yeni binası için temel atılan ve bu yıl tamamlandıktan sonra hizmete açılan Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışı için okul bahçesinde tören düzenlendi. Töreni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Reşat Petek ve Bayram Özçelik, Vali Şerif Yılmaz, Kaymakam Yalçın Sezgin, diğer protokol üyeleri, şehit ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Okulumuz Burdur'a, Bucak'a hayırlı olsun. Okulumuza Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Muhittin Talha Çalışkan kardeşimizin ismini verdik. Bu vatanın sahipleri olan kardeşlerimize olan borcumuzu ancak ve ancak onların uğranı can verdikleri değerleri daha güçlendirerek ödeyebiliriz. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun" dedi.

"Bundan daha güzel bir değerler eğitimi olabilir mi?"

Türk milletinin tarih boyunca vatanı uğruna can verdiğini ve Muhittin Talha Çalışkan gibi nice isimlerin vatan uğruna can verdiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "İnanıyoruz ki Türkiye'nin eğitimi dünden daha iyi, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bazen kardeşlerimiz, maddi değerleri anlattıktan sonra şunu soruyorlar; "Bu maddi değerler iyi de değerler eğitiminde bir eksik var mı?" 15 Temmuz'u gören hiç kimsenin, bu ülkede değerler eğitimi verildiğinden şüphesi olmaz değil mi? Bir insanın en değerli varlığı canıdır, onu kaybettiğinizde her şeyinizi kaybediyorsunuz. Ama bir Cumhurbaşkanı, bir devlet başkanı milletine seslendi, hakkına - hukukuna, evlatlarının geleceğine bu ülkeyi seçtikleri aracığıyla yönetilme hakkına sahip çıkın denildiğinde, 7'den 70'e herkes sokağa çıktı. Hakkını - hukukunu korudu. Söyler misiniz, bundan daha güzel bir değerler eğitimi olabilir mi?" diye konuştu.

"500 bin nüfuslu yerlerde 5-6 bin kişi cenazeye katılıyor"

Şehit cenazelerine sıklıkla katıldığını ifade ederek, 500 veya bin nüfuslu yerlerde katıldığı cenazelerin 5 bin - 6 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanmasının kalabalık vatandaş toplulukları tarafından ebediyete uğurlandığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bir şehit cenazesine katıldı. Hem yağmur yağıyor, hem yol çamurlu. Gittiğim şehit cenazelerinden birinde şehit babasına sordum; cenazeye katılanları tanıyor musunuz dedim. Hiçbirini tanımaz. Bir insan, hiç tanımadığı, bilmediği bir insanın cenazesine yağmurda -çamurda niçin katılır? İnanıyor ve biliyorum ki; bizler bu ülkede başı dik, ay yıldızlı bayrağın altında özgürce yaşayalım diye en değerli varlığını veren insanlar için bir teşekkür gerekir diyor ve yağmur - çamur dinlemeden, tanıyıp tanımadığına bakmaksızın, bu milletin vatandaşı olmayı yeterli görerekten "Vatandaşım, hemşehrim, kardeşim" diyerek, cenazesine katılıyorum. Bundan daha büyük değerler eğitimi olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'dan, yağmurda okul kapısında bekleyen öğrenci örneği

Değerler eğitimi konusundaki örneklemelerine devam eden Bakan Yılmaz, konuşmasının devamında İstiklal Marşı okunduğu için yağmurun altında bekleyen öğrenci örneğini anlattı. Bakan Yılmaz, "Bana eğitimle ilgili haberlerin hepsi çok gelir. Bir haberde, yağmur yağıyor, bir öğrenci okulun kapısına geliyor. Yağmur yağarken, öğrenci 2 adım daha atsa okula girecek, içeri girse yağmurdan korunacak. Ama kapının önünde bekliyor, İstiklal Marşı'nı duyunca orada çakılıyor. Bu çocuğu yağmurun altında tutan hangi güçtür. Okul müdürü "Niçin okula girmiyorsun?" diye soruyor. "Eğer okula girseydim, bayrağıma - ülkeme - şehitlerime saygısızlık yapmıştım" diyor. Bundan daha güzel bir değerler eğitimi olabilir mi? Hiç şüpheniz olmasın, bu ülkenin değerler eğitimi de, diğer çağın gerektirdiği bilgi - teknoloji neyse, evlatlarımıza veriliyor. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, konuşmaları esnasında duygu dolu anlar yaşayarak, zaman zaman durakladı.

"Bu vatanı bölmeye, vatandaşlar arasında ayrı - gayrı çıkarmaya çalışıyorlar"

Bakan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan dolayıdır ki, 100 yıl önce bu ülkenin üzerine plan kurmuş dışarıdaki insanlar, planlarını 100 yıl sonra gerçekleştiremeyince bu vatanı bölmeye, vatandaşlar arasında ayrı - gayrı çıkarmaya çalışıyorlar. Adeta bir çağdaş mandacılığı kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama biz 100 yıl önce ne söylediysek "Bu vatan bölünemez, parçalanamaz" bu gün de aynısını söylüyoruz. 100 yıl önce manda kabul etmiyoruz, tam bağımsız Türkiye'yi kurduk dedik. Bu ülkenin Kuvayı Milliye güçleri olarak, bağımsız yaşamaya devam edeceğiz diyoruz. Yapmış olduğunuz planları Fırat Kalkanı'nda boşa çıkardık, Zeytin Dalı'nda boşa çıkardık, çünkü bizim şehitlerimiz var. Hiç şüpheniz olmasın, boşa çıkarmaya bu aziz millet muktedirdir. Cenab-ı Allah'a hamdolsun ki; öyle bir milletin mensubuyuz. Tekrar 1071 Malazgirt'ten bu yana kadar, bizlerin bu ülkede başı dik, alnı açık dolaşabilmemizi sağlayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların tüm yakınlarına, kalplerine Cenab-ı Allah'ın sekinet vermesini diliyorum. Ve inşallah diyorum ki; biz şehitlerimizle birlikte daha güçlüyüz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin diyorum."

Sıraya oturup İngilizce dersine katıldılar

Konuşmaların ardından daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler okulun giriş katında bulunan Zeytin Dalı Harekatı Şehidi Muhittin Talha Çalışkan'ın fotoğrafı ve özgeçmişinin bulunduğu alanda şehit ailesiyle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okulda devam eden derslerde öğrencileri ziyaret etti. Kız öğrencilerin eğitim gördüğü bir sınıfa giren Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri, burada öğrencilerle beraber sıralara oturarak, akıllı tahtada anlatılan İngilizce dersini dinledi.

Öğrencilere, okulla ilgili bir eksiklik, sorun veya sıkıntılarının bulunup, bulunmadığını soran Bakan Yılmaz, öğrencilerden "Proje okulu olmak istiyoruz" yanıtını aldı.

Bakan Yılmaz aldığı cevap sonrasında yetkililere talimat vererek, okulun Fen alanında proje okulu yapılması için çalışmaların başlatılmasını söyledi.

Bakan Yılmaz, sınıf ziyaretleri sırasında okula adı verilen Şehit Çalışkan'ın aile bireylerini öğrencilerle bir araya getirerek, daha sonra onlara teşekkür etmelerini ve şehit için Fatiha göndermelerini istedi.

Yılmaz, okul açılışı sonrasında İş Adamı Mehmet Cadıl'ın yaptırdığı Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'ni de ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim