• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Milletvekilleri, GAÜ’nün 33’üncü akademik yılı ile ilgili düşüncelerini paylaştı

Milletvekilleri, GAÜ’nün 33’üncü akademik yılı ile ilgili düşüncelerini paylaştı
Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü (GAÜ Medya), "İnovasyon" temalı 2017-2018 Akademik yılı açılış töreni öncesinde, milletvekillerinin...

Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü (GAÜ Medya), "İnovasyon" temalı 2017-2018 Akademik yılı açılış töreni öncesinde, milletvekillerinin GAÜ hakkındaki görüşlerini aldı.

GAÜ Medya, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleştiridiği röportajda, UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy ve UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, GAÜ hakkın değerlendirmelerde bulundular.

Dürüst: "GAÜ ülkemizi en iyi şekilde temsil eden birkaç kurum ve kuruluşlarımızdan bir tanesi"

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst röportajında, GAÜ'nün, KKTC'nin gurur vesilelerinden birisi olduğunu, ülkede 33 yıldan beri ayakta kalmayı başarmış, belirli aşamalar katetmiş, YÖK ile birlikte birçok akreditasyon kurumu tarafından tanınan ve 20 bin civarında öğrenciye sahip bir üniversite olduğunu söyledi. Dürüst, GAÜ'nün özelde Girne bölgesine, genelde ise KKTC'de ekonomi, sosyal, kültürel yaşantısına inanılmaz katkılar yapan bir üniversite olduğunu belirterek, "GAÜ, Girne bölgesine büyük bir hayat katmış durumda. Bütün çalışma kadrolarına, öğrencilerine başarılar diliyorum. GAÜ ülkemizi en iyi şekilde temsil eden birkaç kurum ve kuruluşlarımızdan bir tanesi" dedi.

Taçoy: "GAÜ, dünyada hem ismini, hem de kendisini tanıtmış kurumsal bir yapıdır"

Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy ise röportajında, GAÜ'nün üç kıtayı bağlayan bir üniversite olarak, KKTC'nin ilklerinden birisi olduğunu söyledi. GAÜ'nün, üniversite yaşantısını KKTC'de ortaya koyarken, aynı zamanda ekonominin bir lokomotifi olması noktasında gerekli adımları atan bir aktivite olduğunu belirten Taçoy, ülkeye 100'ü aşkın ülkeden öğrencilerin gelmesini sağlayan önemli bir kurum olduğunu söyledi. Taçoy röportajın devamında ise şunları söyledi;

"Üniversite sektöründeki sıkıntılar bellidir. Bu sıkıntıları aşmak da; yasaları yapmak da bizim elimizdedir ve inşallah yapacağız. GAÜ, dünyada hem ismini, hem de kendisini tanıtmış kurumsal bir yapıdır. Bu yapının, daha nice yıllara ve dünya insanlarına eğitim vermesini ve bu insanların KKTC ve GAÜ'nün adını duyuracak şekilde ülkelerine gitmelerini saygıyla karşılıyorum ve verdikleri eğitimi destekliyorum. Üniversite yapısını oldukça yakından izlemeye ve her geçen gün attıkları adımları takip etmeye çalışıyorum. GAÜ'nün üç kıtada atmış olduğu adımları yakinen izliyorum. Bu konuda desteklerimi bildirmek isterim" diye konuştu.

Töre: "GAÜ'nün KKTC'ye en çok sahip çıkan üniversitelerden birisi olduğunu düşünüyorum"

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ise röportajında, GAÜ'nün, KKTC'de kurulan ilk üniversite olduğunu ve başarısını kanıtmış bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. GAÜ'nün çalışmalarını daima takdir ettiklerini söyleyen Töre, ulusal kimliğini de daima ön planda tutan bir üniversite olduğunu belirtti. Töre röportajın devamında şunları söyledi;

"GAÜ'nün öğrenci sayısının 20 binlere ulaşması sevindiricidir. 100 bine yaklaşan öğrenci sayısının 20 bininin GAÜ'de olması başlı başına çok büyük bir başarıdır. Dolayısıyla ortada; bilime önem veren, halkla ilişkilere önem veren bir GAÜ vardır. Bundan sonraki yıllarda da çok başarılı olacağına inanıyorum. Kurucu arkadaşlara, çalışanlara ve öğrencilere de başarılar diliyorum. Ben GAÜ'nün KKTC'ye en çok sahip çıkan üniversitelerden biri olduğunu düşünüyorum. KKTC varsa GAÜ'de var olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, GAÜ'nün "İnovasyon" temalı 33'üncü 2017-2018 Akademik yılı açılış töreninin, 20 Ekim 2017 Cuma günü 10:00'da, GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall'de gerçekleşeceği belirtildi. Ayrıca, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Akademik Yıl Girne Şehir Korteji'nin de, aynı gün 18:00'da Girne Belediyesi'den başlayarak, tarihi liman güzergahının izlenerek devam edileceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim