• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Milletvekili Usta'dan Ulaştırma Bakanı'na 'hızlı tren' sorusu

Milletvekili Usta'dan Ulaştırma Bakanı'na 'hızlı tren' sorusu
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Samsun'a yapılacak olan...

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Samsun'a yapılacak olan "hızlı tren" ve demiryolu ağını sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan Erhan Usta, Bakan Binali Yıldırım'a Samsun'dan Ankara'ya yük taşımacılığının zorluğunu anlattı. Usta, "Sayın Bakanım, Samsun'la ilgili birkaç hususu dile getirmek istiyorum. Yük taşımacılığı bağlamında, Samsun'dan Ankara'ya yükü taşımak olağanüstü zor bizim açımızdan. Burada, Merzifon ile Kırıkkale Balışeyh arasında 170 kilometre yeni bir hattın yapılması Samsun-Ankara hattını çok ucuzlatıyor. Biliyorsunuz, Samsun bizim orada Karadeniz'e açılan kapımız, önemli bir merkez." dedi.

Erhan Usta hızlı tren konusunda ise şöyle konuştu: "Sayın Bakanım, hızlı trenle ilgili, olarak "proje aşamasında" diye bir şey gördüm, bu önemli bir şey çünkü burada tünel, viyadük de yok. Yani bu yapılıyorsa da hızlandırmamız lazım, aslında çoktan yapılması lazımdı. Ama bunun çok hızlı bir şekilde yapılmasının bizim ekonomimize çok ciddi katkısı olacaktır. Hem bölge ekonomisine, hem de Samsun bölgesine katkısı olacaktır. Samsun hakikaten ekonomik olarak bütün göstergeleri kötüleşmeye başladı. Nüfusa göre bütün ekonomik göstergeleri kötüleşiyor, en son bir gösterge vereyim. Samsun son yılda 11 basamak daha gerileyerek kişi başı kamu yatırımlarında 63'üncü sıradan 74'üncü sıraya düşüyor. Yani sanki öyle bir gelişmiş yer gibi bakılıyor herhâlde ama bütün göstergeleri son derece kötüleşiyor, buraya bir bakmamız lazım."

Lojistik Merkezi ile ilgili olarak da Bakan Yıldırım'a sorular soran MHP'li vekil Usta, "Samsun'un lojistik merkez olmasıyla ilgili çalışmalar var, bu çalışmaların da hızlandırılması gerekiyor, çünkü kalkınma planında Türkiye'ye ilişkin lojistik merkez konusunun önemli konu olduğunu zaten biliyoruz ama burada da sizlerin Samsun'a, o çalışmalara biraz daha katkı vermenizi istiyorum." dedi.

Çarşamba-Ayvacık arasındaki yolu da gündeme getiren Usta, "Çarşamba-Ayvacık arasında bir yol var, çok kötü bir yol, bırakın bölünmüşlüğünü, normal yol yok neredeyse. Bu yol, iki ilçe merkezini birbirine ve Ayvacık'ı Samsun'a bağlıyor, bunun da bir an evvel programınıza alınmasını sizlerden talep ediyoruz." şeklinde sözlerini bitirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim