• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Tayyar’ın Kardeşi Şahin Tayyar,müdürlük Görevinden İstifa Etti

Milletvekili Tayyar’ın Kardeşi Şahin Tayyar,müdürlük Görevinden İstifa Etti
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın polis memuru kardeşi Şahin Tayyar, geçici görevlendirme ile başladığı İslahiye İlçesi Gençlik Hizmetleri...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın polis memuru kardeşi Şahin Tayyar, geçici görevlendirme ile başladığı İslahiye İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevinden istifa etti.

Milletvekili Şamil Tayyar'ın polis kardeşi Şahin Tayyar'ın geçici görevlendirme ile İslahiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine atanması üzerine bazı ulusal gazetelerde, "İslahiyeli olan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde polis memurluğu yapan ve seçim döneminde de görevlendirme ile korumalığını yapan kardeşi Şahin Tayyar, kurum değişikliği talebinde bulunduğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün talebi ve Valilik oluru ile İslahiye'ye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olarak atandı" yönünde haberler çıktı.

Haberler üzerine Şahin Tayyar, müdürlük görevinden istifa ederken, istifasını Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne sundu.

MİLLETVEKİLİ TAYYAR'DAN TEPKİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise kardeşi ile ilgili yapılan spekülasyonlara tepki gösterdi. Bazı ulusal gazetelerde yayınlanan haber üzerine açıklama yapan Milletvekili Tayyar, kardeşinin istifasını doğruladı. Kardeşinin müdürlük görevinde 500 TL daha az maaş alacağını belirten Milletvekili Tayyar, kardeşinin her gün kendi imkanları ile 180 kilometre yol kat edecek olmasına rağmen ilçedeki Gençlik ve Spor Hizmetleri teşkilatının kurulması için kabul ettiğini ifade etti. Kardeşinin birinci dereceden devlet memuru ve 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu hatırlatan Tayyar, şöyle konuştu: "Polis kardeşim Şahin, Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünün teklifi üzerine kabul ettiği İslahiye İlçe Müdürlüğü görevi, aslında bir fedakarlıktır. Çünkü sadece 2 personeli bulunan ve çalışma ofisi dahi olmayan bir müdürlük görevi için Gaziantep'ten İslahiye ilçesine 90 kilometre gidip, 90 kilometre geri dönmektedir. Kendi imkanları ile 180 kilometre yol gitmesi gerektiği bu görev, ayrıca bir görev kadro değişikliği değil 3 ay süreli valilik geçici görevlendirmesiydi. Görevdeki maksat İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Teşkilatının kurulması, ilçedeki gençlik ve spor faaliyetlerine katkı sunmaktır. Müdürlük görevi, özlük hakları ve maaş bakımından daha geri bir pozisyondur. Kardeşimin polis iken ek göstergesi 3 bin TL iken ilçe müdürlüğü görevinde 2 bin 200 TL maaş almaktadır. Maaşı 500 TL daha düşüktü. Kardeşim birinci derece devlet memurudur. 4 yıllık üniversite mezunu ve halkla ilişkiler uzmanıdır. Şartları daha kötü olmasına rağmen bu hizmet duygusuna karşı siyaseten gerçekleşen istismar edilmesi nedeniyle istifasını sunmuştur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim