• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Milletvekili Tarhan: Size tutuklu gazetecilerin selamını getirdim

Milletvekili Tarhan: Size tutuklu gazetecilerin selamını getirdim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Geçtiğimiz hafta Silivri'de tutuklu bulunan gazetecilerle görüştüm. Size tutuklu gazetecilerin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Geçtiğimiz hafta Silivri'de tutuklu bulunan gazetecilerle görüştüm. Size tutuklu gazetecilerin selamını getirdim." dedi.

Tarhan, Kocaeli'ne bağlı Gebze Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

10 Ocak 1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olduğunu hatırlatan Tarhan, "Bugün, "Çalışan Gazeteciler Günü" ya da "bayramı" olarak anılıyor. 46 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. Sadece bir yılda yüzlerce gazeteci hapse girdi, binlercesi de işsiz kaldı. Bu gazetecilik mesleği adına içler acısı durumdur." dedi.

Demokrasilerin dördüncü kuvveti kabul edilen basının özgür olduğu sürece gerçek bir demokrasiden söz edilebileceğini, özgür basının teminatının ise gazetecilerin görevlerini bağımsız ve özgür bir şekilde yapabilmeleri olduğunu belirten Tarhan, "Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu gazeteci arkadaşları tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettim. Moralleri gayet iyi. Sadece ülkemizin düşmüş olduğu bu son durumdan dolayı çok endişeliler. Bu arkadaşların hapiste olması ülkemiz adına basın yayın mesleğinin geldiği durumu açık ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

Basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Tarhan, sadece gazetecilerin değil, her bir vatandaşın düşüncesini özgürce açıklayabildiği bir Türkiye dilediklerini söyledi.

Milletvekili Tarhan: Size tutuklu gazetecilerin selamını getirdim

Milletvekili Tarhan: Size tutuklu gazetecilerin selamını getirdim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim