• BIST 9561.41
  • Altın 2479.624
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Milletvekili Şükrü Nazlı’dan Deprem Mağduru Esnaflara Müjde

Milletvekili Şükrü Nazlı’dan Deprem Mağduru Esnaflara Müjde
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, doğal afetlerden zarar gören esnaflara...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, doğal afetlerden zarar gören esnaflara yönelik sağlanan kredi desteğinden Simavlı esnafların yararlanabileceğini ifade etti.

Nazlı, yaptığı açıklamada, 2011 yılında meydana gelen 5,1 şiddetindeki deprem sonrası mağduriyet yaşayan Simavlı esnafların mağriyetlerinin giderildiğini dile getirdi.

Nazlı, "Esnaflarımıza 30 bin TL faizsiz kredi desteği mevzuatında Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan değişiklikle özellikle Simav bölgesindeki esnaf kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyet ortadan kaldırılmıştır. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan ve bir süre önce yürürlüğe giren Esnafımıza 30 bin TL faizsiz kredi desteği kapsamında Bakanlar Kurulu kararıyla değişikliklere gidildi. Yapılan değişiklikle KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyerek ilgili destekten faydalanabilecekler. İşyeri deprem, heyelan, sel veya terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf, bu durumu belgelerse, KOSGEB desteği de almış olsa yeniden kredi desteğinden faydalanabilecek. KOSGEB desteği kullandıktan sonra deprem, heyelan, sel veya terör olaylarına maruz kalmaları nedeniyle işletmeleri zarar görenler, bunu ilgili kamu idaresinden alacakları resmi yazı ile belgeleyecekler. Bu belgeyle 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabilecekler.Alınan bu değişiklik kararıyla özellikle Simav bölgesinde deprem sonrasında bahsi geçen destekten faydalanamayan esnaf kardeşlerimizin bu mağduriyetleri ortadan kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim