• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Milletvekili Şükrü Nazlı: Çanakkale Zaferi Birlik Ve Beraberliğin Destanıdır

Milletvekili Şükrü Nazlı: Çanakkale Zaferi Birlik Ve Beraberliğin Destanıdır
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi'nin birlik ve beraberlik destanı olduğunu belirten Nazlı, "Türk askerinin, halkının kapasitesini ciddiye almayan, direnmeden vazgeçeceklerini sanarak büyük bir yanılgıya düşenler bizim manevi gücümüzü hesaba katmamıştır. İşte bu büyük yanılgı, onları, zamanın en modern silahlarıyla donatılmış görkemli donanmalarının en güçlülerini boğazın derin sularına gömerek, bir asır geçse de unutamayacakları bir yenilgiyle Gelibolu Yarımadası'nı terk etmek zorunda bırakmıştır. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde 1. Dünya Savaşı'nın Osmanlı cephesinden yayılan kahramanlık destanını; Çanakkale'den ülkemiz gençliğine anlatmak boynumuzun borcudur. Saçının bir tek telini sakındığımız, cennet kokulu dediğimiz nice evladımızı cennete uğurladığımız bu üzücü günlerde, milletçe kenetlenmenin teröre karşı tek yürek olmanın mücadelesini veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde birlik olacağız. "Ben, kızım, oğlum, ailem, sülalem" demeden; zora düştüğümüzde aklımıza Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı getireceğiz. Yüreklere inşirah veren zaferlerimizin, binlerce şehitlerimizin duası olan bu topraklarda görüşü, düşüncesi ne olursa olsun, teröre karşı tavizsiz ayakta duracağız.Bir yerimiz varsa bu dünyada, herşey insanca olmalı. Sevmek de yaşamak da ölmek de.Çanakkale'de şehit olmuş bir dedenin torunu olarak bu vatan için canı pahasına savaşmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yine bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim