• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Serdar;"Elazığ’ın kalkınması için bir adım daha atılmıştır"

Milletvekili Serdar;"Elazığ’ın kalkınması için bir adım daha atılmıştır"
Elazığ'ın kalkınması için bir adım daha atıldığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanı...

Elazığ'ın kalkınması için bir adım daha atıldığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanı Ömer Serdar;"Elazığ'da sanayi ve yatırım alanlarındaki beklentiler giderilmiştir. Artık sıra iş dünyasındadır. 6. Bölge kapsamına alınan ilimiz, ulaşım ve bulunduğu konum itibariyle yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılara eşsiz fırsatlar sunmaktadır"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, Elazığ'ın 6'ıncı bölge teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

20 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararı ile Cazibe Merkezleri Programında 4. sırada yer alan Elazığ'ın 6. bölge kapsamına alındığını ve tanınan imkanlar ile desteklerden yararlanacak hale geldiğini ifade eden Milletvekili Ömer Serdar;"22 Kasım 2016'da temelleri atılan ve koordinasyonu Kalkınma Bakanlığı'na verilen Cazibe Merkezleri Programı, ilerleyen süreçte Başbakan yardımcılığına bağlanmış ve Başbakan yardımcımız Fikri Işık tarafından koordine edilmiştir. Bu süreçte milletvekili olarak bizler de Başbakanımız Binali Yıldırım, Başbakan yardımcımız Fikri Işık ve ilgili kurumlarla sürekli temas halinde olmuş ve çabalarımız sürmüştür.Yaptığımız yoğun girişimler neticesinde ilimizin bu programdan maksimum ölçüde faydalanmasının önü açılmıştır. Konunun, hükümetimiz tarafından gündeme alınmasından beri yakın takipçisi olduğumuz Cazibe Merkezleri Programı'nda çabalarımızın sonuç vermesi ve ilimizin 6. bölgeye alınması bizim için memnuniyet vericidir"diye ifade etti.

"Türkiye genelinde ekonomiyi canlandıracaktır"

Böylelikle Elazığ'ın kalkınması için bir adım daha atıldığını vurgulayan Serdar;"Elazığ'da sanayi ve yatırım alanlarındaki beklentiler giderilmiştir. Artık sıra iş dünyasındadır. 6. Bölge kapsamına alınan ilimiz, ulaşım ve bulunduğu konum itibariyle yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılar eşsiz fırsatlar sunmaktadır. Yaklaşık 10 yıl sürecek olan kalkınma ve yatırım hamleleri ile şehrimiz büyük yatırımlarla buluşarak sosyal ve ekonomik açıdan daha güçlü bir şehir konumuna yükselecektir. Elazığ'ın cazibe merkezi olacak iller arasına girmesiyle birlikte yatırımcılar üretim ve satınalma desteği, makine ve teçhizat desteği, kredi ve teminat desteği, tesis ve fabrika desteği gibi çok büyük avantajlara sahip olacaklardır. Elazığ başta olmak üzere cazibe merkezi illere çok sayıda yatırımlar yapılacak, bu yatırımlar ilk önce bölge genelinde ardından da Türkiye genelinde ekonomiyi canlandıracaktır.Elazığ'ın gelişmesi ve parlak bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemesi adına üzerimize düşen her türlü sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğimiz aziz hemşerilerimiz tarafından bilinmelidir"şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim