• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Milletvekili Serdar İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Milletvekili Serdar İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi
AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Elazığ...

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Elazığ Şubesi (ASKON) üyeleri ile bir araya gelerek, KOBİ'lerin ve kentin gelişimi için proje teklifleri hakkında istişare toplantısı yaptı.

Elazığ ASKON Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal ve yönetim kurulu üyeleri ile iş adamları katıldı. İkinci bir karma organize sanayi ve İhtisas organize sanayi bölgeleri tekliflerinin olduğunu belirten ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, "Başbakanımızın da seçim arifesinde Elazığ için gerçekleştireceğiz dediği bir projeydi. İhtisas organize sanayi bölgelerimizdeki birkaç projemiz vardı. Gıda üreticileri, mobilya üreticileri, enerji ve plastik ürünleri üreticilerini organize sanayi bölgesi ilk etapta düşünmüştük. Bunlar içinde Avrupa fonlarından kaynak sağlayabileceğimiz bir organizmayı kurgulamıştık. Horizon 2020 Avrupa fonu destek mekanizması ile bunları gerçekleştirebileceğimizin kaynaklarını da ifade etmiştik. Bugün Türkiye'de özellikle Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı'nın ülkemize kazandırdığı önemli fonlar var. Avrupa fonlarıyla da özellikle IPART 1 ve IPART 2 çerçevesinde çok ciddi bir derecede ilimizde projeler gerçekleşti. O fonları kullanan şehir Elazığ, Ankara'dan sonra Türkiye'de ikinci oldu. Ama Horizon 2020'de henüz önemli bir fon kullanımı gerçekleşmedi. Bu proje teklifimizle belki bu mekanizmayı ilimize kazandırmış olacağını düşünüyoruz. Bu ve buna benzer bir çok projeyi vekilimizle istişare edeceğiz ve inşallah hayata geçireceğiz. Ayrıca UNESCO ve kültür mirası fonlarını da henüz bir kullanımımız gerçekleşmedi. Buna ilişkin bir proje yapılmasını da ön görüyoruz" dedi.

Elazığ'da kurulan yatırım izleme ve koordinasyon merkezi hakkında bilgi veren AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar ise, "Geçtiğimiz hafta daha önce 4 milletvekili arkadaşımızla Ankara'da istişare ederek Elazığ'da yatırımların koordineli bir şekilde takip edilmesi ve izlenmesi konusunda aksayan hususların daha ciddi takip edilebilmesi anlamında milletvekili arkadaşlarımızla birlikte valimizle istişare ettik. Valimizde bu projeyi reel bularak hemen çerçevesini de oluşturduk. Vilayet bünyesinde yatırım izleme ve koordinasyon merkezi kuruldu. Tabi bunun içinin doldurulması lazım. Çerçevesi belirlendi. Kamu kurumlarından ve ilgili özel sektör temsilcilerinden valimizin koordine edeceği personel yapısı da oluşturduktan sonra buraya birinci etapta Elazığ'da yatırımcı kuruluşların proje aşamasında olan ve projelendirdiği genel müdürlüklere, bakanlıklara teklif ettiği ve ihale süreçlerini de içine alacak şekilde bizim milletvekili ofisleriyle de senkronize olan bir yapı düşündük. Bu yapı, bu aşamaları takip edecek ve Elazığ kamuoyu bu aşamalardan bilgilenmiş olacak ve bu süreçlerde de özellikle kamu yatırımları konusunda ilimizin daha fazla yararlanması için böyle bir çalışma planladık" diye konuştu.

"SİYASETTEKİ UYUM ELAZIĞ'A ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK"

Elazığ'ın bütün alanlarda olduğu gibi ekonomik ve sosyal alanlarda da bir perspektif ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Serdar, şunları kaydetti:

"Nasıl hükumetimiz 2023, 2071 programları yapıyorsa artık bizim de şehir, bürokrasi, STK, üniversite, organize sanayi bölgesi ve siyasetçiden müteşekkir olarak iş adamlarını da içine alacak bir planımızın olması gerekiyor. Bunun alt yapı çalışmaları da yine burada başlamış olacak. Önümüzdeki günlerde başka sektörlerin temsilcileriyle özellikle turizm alanında ve sağlık alanında da aşama aşama konuşmuş olacağız. Siz iş adamlarından biz çok şey bekliyoruz. Özellikle bu ekonomik yapılı STK'larda Türkiye'de örgütlenmiş bu yapıların iş ve proje deneyimlerinden şehrimizin azami derecede yararlanması için siz iş adamlarından çok şey bekliyoruz. Bu konuda siyaset, bürokrasi ve iş adamlarından müteşekkir bir koordinasyon olsun istiyoruz. Bu dönem Elazığ'ın şansı itibariyle de hakikaten siyasette olan bütün aktörlerin birbiriyle uyum içerinde olması ve birbirlerini destekleyici bu çalışmaların arkasında olmasının da Kentimize çok şey kazandıracağını düşünüyoruz. Bu konuda inşallah daha bundan sonrada böyle çalışmalar yapacağız."

Milletvekili Serdar İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Milletvekili Serdar İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Milletvekili Serdar İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim