• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Milletvekili Şahin’den,bildiri Yayınlayan Akademisyenlere Sert Tepki

Milletvekili Şahin’den,bildiri Yayınlayan Akademisyenlere Sert Tepki
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bildiri yayımlayan akademisyenleri sert dille eleştirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bildiri yayımlayan akademisyenleri sert dille eleştirdi. Şahin, "Bunlar hangi aydınlıktan bahsediyorlar, bunlar zifiri karanlığı yaşıyorlar" dedi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Doğu ve Güneydoğu'da sürdürülen terör operasyonlarını hedef alan akademisyenlerin bildirisine tepki gösterdi. Bölgede çukurlar kazılarak eğitimin ve yaşamın engellendiğini belirten Şahin, "Hastanelerde yatan masum insanlar bombalanırken, ambulans ve hasta taşıyan sağlık görevlilerini tehdit edilirken hangi aydınlıktan bahsediyorlar. Bunlar zifiri karanlığı yaşıyorlar" diye konuştu.

Bildiriye imza atan akademisyenleri eleştiren Şahin, "Kesinlikle aydın değiller bunların kökleri köçekleri belli. Hepsi de PKK denen terör örgütünün uşaklığını ve piyonluğunu yapıyorlar. Bana kalsa bir tek evladımı dahi bunlara teslim etmem. Siz bu ülkede kanın akan tarafı görmezden geleceksiniz, bölgeyi kan gölüne çeviren o illet yapıyı yok sayacaksınız, devletin terörle eş değer bir noktada mücadele ettiğini söyleyeceksiniz, bunu akli selim hiçbir kişinin söylemesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Bildiri yayımlayan akademisyenin kendilerine aydın süsü verdiğini ifade eden şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar akademisyen falan değiller. Bunlar üniversiteye gelmişler ve belli bir makam, mevkii işgal etmişler, kendilerine de aydın süsü vererek sözüm ona tek taraflı bu ülkede barışın sağlanması için devletin yok sayılmasını istiyorlar. Kürt halkının içerisinde mücadele ettiklerini söyleyenlerin yüzde kaçı Kürt onu da görmek lazım. Bunların hiç biri oradaki Kürt halkına benzemiyor, Kürt gibi düşünmüyorlar, Kürt gibi yaşamıyorlar. Önce kalksınlar orada eğitimi engelleyenlere, sağlık hizmetlerini engelleyenlere bir çift söz söylesinler"

Bölgeden gelen şehit haberlerinin bir daha gelmemesini temenni eden Şahin, "İnşallah bir daha son bulması için çok ciddi ve köklü çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. Terörün en fazla bölgede tarım ve hayvancığı etkilediğini dile getiren Şahin, "Terör bölgedeki hayvancılığı ve meraların kullanılmasını devre dışı bırakmak istiyor. Bunların hangi milletten olduğunu ben bilmiyorum bir tek bildiğimiz şey Kürt milletinden değiller, İslam milletinden değiller, Türk halkından değiller" şeklinde konuştu.

PKK'nın da Rusya gibi sivilleri hedef aldığını ve mantalite olarak aynı olduğunu ifade eden Şahin, "Bu aşağılık terör örgütünün inşallah biran önce bitmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler'e de tepki gösteren Şahin, "Birleşmiş Milletler var ama Doğu ve Güneydoğu "da çukur siyaseti yapanlara bakıyorsunuz arka çıkıyorlar. Suriye'de orada mazlum insanlar katlediliyor onlara sesiz kalıyorlar, Filistin'de Yahudi siyonizmi pençeleri altında inim inim inleyen açlıktan ölüme mahkum edilen evlatlarımızı duymazdan ve görmezden geliyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim