• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Milletvekili Şahin’den Mathap’a Ziyaret

Milletvekili Şahin’den Mathap’a Ziyaret
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformunu ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformunu ziyaret etti.

Beraberinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve partililerle birlikte Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformunu ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin, yeni kurulan oluşuma başarılar diledi. Milletvekilliği döneminde her zaman halkla iç içe olduğunu ifade eden Şahin, "Vatandaşa sırtımızı dönerek siyaset yapmanın artık geçmişte kaldığını AK Parti iktidarları ile bire bir yaşadık" ifadelerini kullandı.

Sulamanın olmazsa olmazlardan biri olduğunu kaydeden Milletvekili Şahin, "Sulama olmazsa hayvancılık olmaz, hayvancılık olmazsa yem bitkileri olmaz. Bu nedenle mutlaka su ile toprağı buluşturmanız gerekiyor" diye konuştu. AK Parti olarak sağlık, eğitim, ulaşım gibi yatırımlardan sonra en büyük yatırımların göletler ve barajlar olduğunu ifade eden Şahin, "Sulama sistemlerimizi artık vahşi sulamadan çıkartarak hem suyun israfının önüne geçeceğiz hem de çiftçimizin toprağını daha da verimli bir şekilde kullanmasını sağlayacağız. Nerede bir damla su var ise arazi yapısı var ise mutlaka oraya bir göletin yapılması için gayret gösterdik. Ben buradan Orman ve Su İşleri Bakanına teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Sulama kanallarının bazılarının çok eski olması nedeniyle vasfını yitirdiğini belirten Şahin, bu nedenle kapalı sulama sistemi için planlamaların yapıldığını söyledi. Göletlerin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede kapalı sistem ile sulamanın hayata geçirilmesi için çalışacaklarını kaydeden Şahin "Kısmet olursa Medik Barajından itibaren su kapalı sistemle arazilere ulaşacak. Battalgazi ilçesinde her zaman sorun olarak karşımıza çıkan motopomplarla suyun bir üst kanala basılması olayı da kapalı sulama sistemi ile ortadan kalkacak. Bir aksilik olmasa Medik'ten buraya kapalı sistem ile su gelirse o motopomplara ihtiyaç kalmadan normal cazibe sulama ile artık bahçeler sulanacaktır" diye konuştu.

Şahin son olarak yani faaliyete geçen Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu'na da başarılar dileyerek siyasiler olarak her zaman projelerde destek olacaklarını ifade etti. AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder'de AK Parti öncesinde sivil toplum örgütlerinin genelde belli kesimlere ve amaçlara hizmet ettiğini ifade ederek "Özellikle AK Parti ile başlayan toplumu sahiplenen sivil toplum kuruluşları var veya bundan sonraki süreçte bu tür yöne hizmet eden sivil toplum örgütleri oluştu. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu oluşan sivil toplum örgütleri önceden vatandaş nezdinde kaybedilşmiş güveni sağlayarak toplumumuza hizmet verir" ifadelerini kullandı. Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın'da, kendilerini ziyarete gelen Milletvekili Mustafa Şahin'e ve AK Partililere teşekkür ederek ülkelerin vazgeçilmezlerinden birinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade etti. Malatya'da ki tarımla ilgilenen oda ve sivil toplum kuruluşlarının içerisinde yer aldığı platformun yaklaşık 8 aydır kurulduğunu belirten Akın, aynı çatı altında toplanarak Malatya için yapılması gerekenleri masaya yatırdıklarını söyledi. Bundan sonra da Malatya için platform olarak çalışmaları devam ettireceklerini belirten Akın, "Biz Malatya'da tarım ve hayvancılık noktasında hükumetimizin hayvancılık ve tarıma desteklerini görüyoruz ve önemsiyoruz. Bundan sonrada bu desteklerin artarak devam edeceğini umuyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Şahin'in kendilerine her zaman destek sunduğunu anımsatan Akın, platform olarak el birliği ile Malatya tarım ve hayvancılığını üst seviyelere çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda ise platform üyeleri tarafından Milletvekili Mustafa Şahin'e özel yapım namazlık hediye edildi.

Milletvekili Şahin’den Mathap’a Ziyaret

Milletvekili Şahin’den Mathap’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim