• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Milletvekili Şahin, Tunceli’de ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ Toplantısına Katıldı

Milletvekili Şahin, Tunceli’de ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ Toplantısına Katıldı
AK Parti Tunceli İl Teşkilatı tarafından "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Tunceli İl Teşkilatı tarafından "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili aynı zamanda Tunceli'nin fahri milletvekili olan Mustafa Şahin de katıldı.

Tunceli'deki 20 sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda bölgenin sorunları dile getirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası bir otelde basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Yalçın Öztürk, Ekrem Çelebi ve AK Parti İl Başkanı Fatih Tek açıklama yaptı.

Burada konuşan aynı zamanda Tunceli'nin de fahri milletvekili olan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle verimli bir toplantı yaptıklarını dile getirdi. Düzenledikleri toplantıda ortaya çıkan görüş ve önerileri not ettiklerini belirten Şahin, "Toplantıda birinci sorun terör olarak çıkarken, ikinci sorun Alevilerin sorunları, üçüncü sorun ise eksik kalan yatırımların tamamlanması talebi oldu. Gerek bunları gerekse de dile getirilen diğer sorunları not ettik. Bunları sırası geldiğince mümkün mertebe hükümet ve bakanlıklar nezdinde kendi ilimize ayırdığımız efor neyse buraya da ayırmak kaydıyla çözmenin çabası içerisinde olacağız. Biz bugün eğer buraya gelebiliyorsak aradaki o soğukluğu gidermenin gayreti içerisinde olmalıyız. AK Parti'yi yeterince bu bölgedeki insanlarımız tanımıyor veya tanımaya çalıştıklarında bir takım engellemeler araya sokularak bizden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Ama şunu kesin ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Bu bölgede bugüne kadar yapılan tahribatların biz sonuna kadar onarmanın gayreti içerisinde olacağız. Maalesef bunları istismar ederek başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Kürt kimliğini ön plana çıkararak silaha sarılanlar var. Bölgede akan kanın durması için gerekirse elimiz değil bedenimizi taşın altına koyarak buradaki terörün bitmesi ve sükunetin sağlanması için gecemizi gündüze katmak zorundayız. Ateist, ideolojik bir yaklaşımla Ali'siz bir Aleviliği asla ve asla bölge insanımızın kabul etmediğini gördük. Bu ideolojik yapılanmaları ortadan kaldırdığımız süre içerisinde kesinlikle teröre prim vermeden bu bölgede bugüne kadar kangrene dönüşmüş olan sorunları da eminim çok kısa bir süre içerisinde çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Herkesin bu ülkenin asli unsurları olduğunu belirten Şahin, "Alevi ne kadar bu bölgede hak sahibi ise Sunni de o kadar hak sahibidir. Sunni ne kadar hak sahibi ise Alevi de o kadar hak sahibidir. Onun için burada aramıza konulan bir takım perdelerin kaldırılması için hizmetlerin daha seri bir şekilde akması için çalışacağız. Bakın dağa kaldırılan çocuklar da bizim evlatlarımız. İnanın eline silah alana kadar masum olan 15-16 yaşındaki evlatlarımızı dağa götürenlere iki çift laf söylenmesi gerekiyorsa onu da söylemek zorundasınız. Hiçbir anne hiçbir baba 15 yaşındaki evladını ne olduğu belli olmayan bir amaç için dağa götürülmesine herhalde rıza göstermez. Bugün Meclis çatısı altında siyaset yapan özellikle HDP'ye söylüyorum. Onlar içerisinde acaba evlatları ya da kardeşleri 15 yaşında dağa gönderilen var mı ya da yok mu? Ama biz inşallah bu önümüzdeki süre içerisinde birlik ve beraberliğimizi ihya etmek için buradayız. İnsanlarımızın duasına talibiz bizim şu andaki hesabımız kesinlikle oy hesabı değil. Bu bölge bugüne kadar özellikle birileri tarafından istismar edilen bir yerdi" diye konuştu.

Milletvekili Şahin, Tunceli’de ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ Toplantısına Katıldı

Milletvekili Şahin, Tunceli’de ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ Toplantısına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim