• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milletvekili Pekşen'den 'zehirli atıklar logarlara boşaltılıyor' iddiası

Milletvekili Pekşen'den 'zehirli atıklar logarlara boşaltılıyor' iddiası
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Sürmene ilçesi Kutlular mevkiindeki çöp tesisinde sıvı kimyasal atıkların TIR'larla logarlara boşaltıldığını...

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Sürmene ilçesi Kutlular mevkiindeki çöp tesisinde sıvı kimyasal atıkların TIR'larla logarlara boşaltıldığını iddia etti. Bunun bir çevre katliamı oluğunu belirten Pekşen, konuyu savcılığa taşıyacağını söyledi.

Haluk Pekşen, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında şehrin gündemindeki bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Sürmene Kutlular'da Trabzon ve Rize'nin katı atıklarının depolandığı çöp depolama sahasına yönelik bazı iddialarda bulundu. Çöp depolama sahasının geçmişte orada olan bir maden ocağı üzerine konuşlandırıldığına değinen Pekşen, "Bu çöp depolama sahası fiziki olarak giderek büyümüş. Etrafı sürekli açılıyor ve o saha büyütülüyor. Bizzat yerinde gördüm. Birkaç dakika daha kalsaydık belki sağ kalamayabilirdik. Oradan ayrılırken hepimiz ağır bir metan gazı etkisi altındaydık. Orada evler var. İnsanların bir kısmı çöp sahasının hemen kenarındaki evlerinde yaşamaya çalışıyorlar. O insanlar ölüm tehdidi altında. Ve oradaki insanların hiç biri bu konuda bir işlem yapmıyor." dedi.

Katı atıklardan çıkan sızıntıların olduğuna dikkat çeken Pekşen, şunları kaydetti: "Çöp sahasının sızıntıları var. Bu son derece önemli bir zehirli atık. O çöp sızıntıları dediğimiz atıkların oradan alınıp, bir daha çevreye en az etkiyle etki edecek şekilde doğanın içerisinde yok edilmesi gerekiyor. Peki ne yapıyorlar? Orada bir arıtma tesis var. Bu yüzlerini arıtmaz. Çalışıyormuş gibi yapıyorlar. Çalışmayan bir arıtma tesisi. Orada her gün 3 TIR asit, son derece tehlikeli kimyasal atıklar toplanıyor, TIR'ları içerisine alınıyor ve bunun derin deşarj alanı içerisinde denizin derin sularına deşarj edilmesi gerekiyor. Peki onlar ne yapıyor? Yomra'da logara boşaltıyor. Logar kapağını kaldırıp çaktırmadan oradan denize boşaltıyorlar. Bu, Türkiye'nin ayıbı, utancı. Bu bir rezalet, bu bir insanlık ayıbı. Bunu Parlamento'ya, Avrupa Komisyonu'na, bunu Cumhuriyet Savcılığını taşıyacağım. Bu nasıl bir katliam, nasıl bir cinayettir. Bu nasıl bir utanmazlık, arsızlık böyle."

'YATIRIM ADASI SEÇİMDEN SONRA YATMIŞ'

İktidar partisinin 1 Kasım seçimlerinden önce Arsin ilçesinde Yatırım Adası kurmayı vadettiğini hatırlatan CHP'li Pekşen, Yatırım Adası'nın ilgili bakanlığın 2023 yılına kadar ki yatırım planında yer almadığını önü sürdü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Plan Bütçe Komisyonu'na sunduğu kitapçığı gösteren Pekşen, şu ifadeleri kullandı: "Bakanlık bu kitapta 2016 yılanda ve 2023 yılana kadar yapacaklarını anlatıyor. Seçimlerde Yatırım Adası'yla uğraştık. Yatırım Adası için bir yasal düzenleme yapılması, sonra bir yatırım planlaması yapılması, planı devletin kabul etmesi ve o plana ilişkin de hazırlık sürecin başlatılması, bununla ilgili ödeneklerin konulması gerekiyor. Bu kitapta tek satır yok. Yatırım adası seçimlerden sonra yatmış demek ki. Ortada ne Yatırım Adası var, ne de onun gerçekleşebileceğinin emaresi. O yatırım adasını onların eline kimin verdiğini de biliyorum ben. Onun da çıtı çıkmıyor. Olmayınca o da deve kuşuna döndü, kafa kumda. Yalan söylersin sandıkta insanları kandırırsın ama biz o yalanı senin yüzüne çatır çatır söyleriz."

Pekşen, 35 mahallenin içme suyunun karşılandığı Karakaya suyunun yağışlı havalarda maksimim seviyede kolibasili içerdiğini ve içilemez raporu olduğunu belirtti. Trabzon'un içme suyunun karşılandığı Atasu Barajı'nın etrafındaki evlere de dikkat çeken Pekşen, "O evlerin foseptikleri nereye akıyor?" diye sordu.

Milletvekili Pekşen'den 'zehirli atıklar logarlara boşaltılıyor' iddiası

Milletvekili Pekşen'den 'zehirli atıklar logarlara boşaltılıyor' iddiası

Milletvekili Pekşen'den 'zehirli atıklar logarlara boşaltılıyor' iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim