• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Nazlı: Evlatlarımız Kur’an eğitimini rahatça ve büyük bir konfor içerisinde görüyorlar

Milletvekili Nazlı: Evlatlarımız Kur’an eğitimini rahatça ve büyük bir konfor içerisinde görüyorlar
AK Parti Kütahya Milletvekili M. Şükrü Nazlı İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile birlikte Kütahya İl Müftülüğüne bağlı hizmet binalarını ziyaretinde...

AK Parti Kütahya Milletvekili M. Şükrü Nazlı İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile birlikte Kütahya İl Müftülüğüne bağlı hizmet binalarını ziyaretinde yaptığı açıklamada; "Artık evlatlarımız Kur'an eğitimini rahatça ve büyük bir konfor içerisinde görüyorlar" dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile birlikte Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Fuat Paşa Kız Kur'an Kursu, Hesna Köksal- Hayme Hatun Yatılı Kız Kur'an Kursu ve TDV Kütahya Kız Yurdu'nda incelemelerde bulunan Milletvekili Nazlı, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Kur'an Kurslarının konforunu ve diğer hizmet noktalarında yapılan çalışmaların kalitesini bir kez daha gördüklerini söyledi.

Nazlı,"Gerek binaların 5 yıldızlı donanımı gerekse eğitim ve yönetim kadrolarının kalitesi bizde olduğu gibi halkımızda da büyük memnuniyetle karşılanıyor. Artık evlatlarımız Kur'an eğitimini rahatça ve büyük bir konfor içerisinde görüyorlar. Kurslarımızda eğitim gören çocuklarımızın aynı zamanda okullarındaki başarıları da dikkatimizi çekti. Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu ve Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz bir ahenk içerisinde İl Müftülüğüne bağlı bu kurslarımızda Kur'an ve hafızlık eğitimlerini de devam ettirebiliyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı'na tahsis edilen binada hizmet veren TDV Kütahya Kız Yurdu il dışından gelen öğrenci kardeşlerimiz için büyük bir olanak sağlamıştır. 100 kişi kapasiteli TDV Kütahya Kız Yurdu öğrencilere konferans salonu, spor salonu ve son derece yüksek konfordaki yaşam alanları ile güvenli bir hizmet veriyor. Germiyan Sokakta Tarihi konakta hizmet veren Kütahya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, kadın, aile ve çocuk alanında yapılan program ve projelerle; Kur'an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dinî bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmayı amaçlamaktadır. Hizmetiçi eğitim programlarının da gerçekleştirildiği büro gerek tarihi dokusu gerekse dekorasyonuyla göz kamaştırıyor. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve çalışanlarına göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar,"Özellikle bitme aşamasındaki Kur'an Eğitim Merkezi yapımı ve FETÖ'den tahsis edilen binalar konularında Milletvekilimizin büyük destekleri olmuştur. Yine yapılacak olan İl Müftülüğü yeni hizmet binası için Bakanlıklar düzeyindeki desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Şükrü Nazlı'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim