• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Milletvekili İshak Gazel: Yeni Anayasa Süreci Yine CHP Tarafından Sabote Edilmiştir

Milletvekili İshak Gazel: Yeni Anayasa Süreci Yine CHP Tarafından Sabote Edilmiştir
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, millet adına yürütülen yeni anayasa sürecinin...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, millet adına yürütülen yeni anayasa sürecinin CHP tarafından sabote edildiğini dile getirdi.

Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, halkın milletvekillerine yasa yapması yönünde yetki verdiğini anımsattı.

Milletvekili İshak Gazel, "Anayasa uzlaşma komisyonu 3. toplantısında dağılmıştır. Gerek 7 Haziran öncesi, gerekse 1 Kasım öncesi, yeni bir Anayasa yapılmasıyla ilgili görüşlerimizi seçim beyannamemizde bildirmiştik. 24. dönemde başlayan çalışmaların bu dönemde nihayete erdirilmesinin, bu meclisin en önemli gündemi olduğunu olduğunu savunmuştuk. Yeni anayasa süreci millet adına yürütülen bir süreçtir. Daha sağlıklı bir sistemin oluşturulması için çalışıyoruz. Ancak bu süreç bir defa daha CHP tarafından sabote edilmiştir. Önce "bu meclis anayasa yapamaz" dediler. Bu milletin kendisine, meclisin iradesine saldırıdır. Meclis istediği zaman, istediği şekilde Anayasa yapabilir. Milletin verdiği yetki bu yöndedir. Ardından "Başkanlık sistemi tartışılamaz, tartışıldığı anda bu masadan kalkarız" dediler. Parlamenter sistem ne kadar meşru ise Başkanlık sitemi de o kadar meşrudur. Gösterilen tavır siyasetin doğasına aykırıdır. CHP'nin tavrı son derece yanlış. Yeni anayasa yapma konusunda irademiz devam ediyor. Ancak CHP, 6 ay sonra esasta aranacak mutabakat için bile bir zaman bırakmamıştır. Kimseye tartışılacak bir alan birakmamış, neyin ne zaman tartılaşacağına kendileri karar vermiştir.Yeni Türkiye'de Yeni bir Anayasa istiyoruz. Bu Anayasa milletin iradesini ortaya koysun istiyoruz. Ancak onlar, hala eski Anayasa'nın devamını istiyorlar.Sürecin sonunda kazanan Milletin İradesi olacaktır. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim