• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Milletvekili hürriyet: “Ülkenin tapusunu tek bir kişiye vermeyin”

Milletvekili hürriyet: “Ülkenin tapusunu tek bir kişiye vermeyin”
İzmit Yeşilova Mahallesi'nde yaptığı referandum çalışmasında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Bu ülkenin tapusunu tek bir kişiye...

İzmit Yeşilova Mahallesi'nde yaptığı referandum çalışmasında konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Bu ülkenin tapusunu tek bir kişiye bırakılmamalı" dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önceki akşam İzmit Yeşilova Mahallesi'nde referandum bilgilendirme toplantısına katıldı. Milletvekili Hürriyet'e İzmit ilçe eski Başkanı Selman Yıldırım, İzmit Belediyesi Meclis üyesi Hale Meriç eşlik etti. Toplantıda konuşan Milletvekili Hürriyet, Anayasaların yasalar gibi kolay değiştirilebilir olmadığını ifade ederek, "Yasalar bir süre sonra yanlış sonuçlar doğurduğunda değiştirtip yerine yenisini düzenleyebilirsiniz. Ama anayasalar öyle değildir. Bir anayasayı değiştirdiğinizde bütün mekanizma değişir ve sakıncalı sonuçlar ortaya çıktığında "pardon" deyip geriye dönemezsiniz. Bugün bu garabet sistemleri deneyenlerin hali ortada" dedi.

Sunulan yeni sistemi eleştiren Hürriyet, "Tek adamlar her zaman devrilmiştir. Hitler, Saddam, Kaddafi gibi. Bu önümüze konan anayasa darbeleri engellemez tam tersine darbelerin önünü acar. Tek kişilik demokrasi mi olurmuş? Atatürk, bunca yıldır tüm farklılıklarımızla birlikte kavga etmeden farklı yaşamların bir arada yasamasını sağlayacak Cumhuriyet gibi çok önemli adeta bir çatı kurmuş ve hepimizi bu çatı altında toplamış. Şimdi bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Bu coğrafyada yalnız değiliz etrafımız ateş çemberi. Kardeşliği ve barış hükümlerini bozarsanız gün gelir aynı kaderi paylaşırız. Birileri bu anayasadan doğan boşlukları kullanır ve ipimizi çekiverir" diye konuştu.

Açıklamasına devam eden Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "2010'da biz milletimize ne dediysek dinletemedik. Ama biz haklı çıktık. İktidar milletimizi kandırmaya çalışarak 2010'dan daha kötü bir anayasayı geçirmek istiyor. O zaman FETO'ya muhterem hoca efendi diyenler, FETO dediği için Kamer Genç'in üzerine yürümüştü. Biz vatandaşımıza hiçbir şeyi unutturmayacağız. Bölücü terör örgütü ile kol kola olanları, Habur sınır kapılarında davul zurna ile teröristleri karşılayanları herkes çok iyi biliyor. Geçmişte Türk bayrağını taşıyanlar hakkında soruşturma açan, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan, tabelalardan TC'yi kaldıran, andımızı yasaklayan iktidar 15 Temmuz'dan sonra Al Yıldızlı bayrağın kıymetini anladı. Aynı yanlışların tekrar yapılmasını istemiyoruz. Bir kişiyi seviyoruz demek bu ülkeye bedel ödetmek olmamalı. Bir kişi hiçbir zaman vatandan daha çok sevilmemeli" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim