• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Fırat’dan Mekke’nin Fethi Ve Yeni Yıl Mesajı

Milletvekili Fırat’dan Mekke’nin Fethi Ve Yeni Yıl Mesajı
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, yayınladığı yeni yıl mesajında 2016 yılının ülkemize barış ve huzur getirmesini dile getirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, yayınladığı yeni yıl mesajında 2016 yılının ülkemize barış ve huzur getirmesini dile getirdi.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Yeni Yıl ve Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

İbrahim Halil Fırat mesajında, "Asırlardan beri farklı kültür ve medeniyetleri bir arada tutan ve yaşatan birçok dilli kardeş şehir, güzel ilimizde 2015 yılını sevinç ve üzüntüleriyle geride bırakıyoruz. 2016 yılının ülkemize ilimize barış huzur getirmesini diliyorum. Yeni yılda, bütün enerjimizle kadirşinas Adıyamanlı hemşerilerimizin daha güzel, daha huzurlu, daha mutlu günlere kavuşması için, toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek, Adıyaman'ın gelişmesi ve kalkınmasını sağlamak, en büyük hedefimiz olacaktır.

Öte yandan dünyada yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen olumsuzlukların da 2016 yılında yaşanmaması, ülkemizde barış, kardeşlik ve hoşgörünün hakim olması en büyük temennimizdir. Bu duygularla, tüm Adıyamanlı hemşerilerimizin yeni yılını kutlar, mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesini umut ediyor, 2016 yılının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Fırat, Mekke'nin Fethi ile ilgili açıklamada ise, "Miladi yılın başlangıcı olan 1 Ocak aynı zamanda Mekke'nin Fethi'nin de yıldönümüdür. Bu fetih; dinlerini sadece Allah'a adayan ve Allah'a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Efendimiz ve ashabına Allah'ın en büyük lütfüdür. Allah'u Teâlâ'nın kutlu kıldığı ve İslâm dininin merkezi olan Mekke, fetihle birlikte gerçek hüviyetine kavuşmuş, şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Tevhid inancı hâkimiyetini ilan etmiştir. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslâm, üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır. İslam için çekilen hiçbir sıkıntının boşa gitmediğini ve Rabbimizin bunun karşılığında Mekke'nin fethini müyesser kıldığı gerçeği kılavuzumuz olsun. Tüm İslam âleminin Fetih yıldönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim