• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Milletvekili Fırat, Teröre Tepki Gösterdi

Milletvekili Fırat, Teröre Tepki Gösterdi
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İstanbul Sultanahmet ile Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bölücü terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen...

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İstanbul Sultanahmet ile Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bölücü terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.

Yaşanan terör olaylarının güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara olan hain bir saldırı olduğunu vurgulayan Milletvekili Fırat, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, temennisinin bir daha bu tür olayların gerçekleşmemesi olduğunun söyledi. Milletvekili Fırat, "Önce İstanbul Sultanahmet meydanında sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırısını ve ardından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıları esefle kınıyorum. Biz AK Parti olarak hep barışın yanında savaşın karşısında olmayı kendimize şiar ederken ne yazık ki ülkemizi bölmek, kaosa sürüklemek ve kardeşi kardeşe vurdurmak isteyen karanlık güçler de kendilerine yakışanı yapmakta geri kalmıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun söylediği gibi terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Terörü kökünden kazımak için çalışacağız. Muhatabımız kesinlikle terör örgütleri ya da onların yandaşları değil halkın kendisidir. Bu karanlık güçler zannetmesinler ki pes edeceğiz. Bölge halkı da gönlünü ferah tutsun. Bizim devletimiz milletimiz güçlüdür yılmadan bıkmadan usanmadan terörün karşısında olacağız. İnsanımızın huzurlu bir ortamda eğitim, sağlık ve sosyal yaşantısını devam ettirebilmesi bizler için önemlidir. Son günlerde gerek Sur gerekse de Cizre ilçelerimizde yaşanan talihsiz olaylarda görüyoruz ki olan sivil halka oluyor. 5 yüz'e yakın teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz bu sayıyı her geçen gün arttıracaktır. Ancak bizim amacımız savaş değil her zaman dediğimiz gibi barıştır. Kimsenin ölmesi bizim ve partimizin ideolojisi olamaz. Temennim odur ki bu akan kan dursun ve güzel ülkemizin ne Doğusunda ne de Batısında kan akmasın" dedi.

Fırat, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim