• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Milletvekili Ersoy: İktidar, köşe dönmece ve müteahhitleşmeyi teşvik ediyor

Milletvekili Ersoy: İktidar, köşe dönmece ve müteahhitleşmeyi teşvik ediyor
İktidarın Türkiye'deki bilim politikalarını eleştiren MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, "İlim, hikmet olup raflarda sınırlı kalıyor. Uygulanan siyasi...

İktidarın Türkiye'deki bilim politikalarını eleştiren MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, "İlim, hikmet olup raflarda sınırlı kalıyor. Uygulanan siyasi program ve hükümet politikası köşe dönmece ve müteahhitleşmeyi teşvik ediyor." dedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurul salonunda parti grubu adına yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilim politikası "eşittir pozitif bilimler ve teknoloji" olarak algılandığını ve bu anlayıştan kurtulmak gerektiğini belirtti. Ersoy, "İlim, hikmet olup raflarda sınırlı kalıyor, akademik çalışma ve bilimsel çalışma yapanlara unvan veriyor ama hizmet olup eyleme dönme noktasında büyük bir problem yaşanıyor." diye belirtti.

Ersoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanına ve TÜBİTAK Başkanı'na şunları söyledi: "Pozitif bilimlerle eş zamanlı olarak sosyal bilimlerin de bilim programı içerisinde toplumsal sorunlara ve taleplere çözüm üretebilir bir hale getirilmesini, bunu tartışmayı teklif ediyoruz. Gelişmiş ülkelerin bilim politikalarında sosyal bilimlerden, antropolojiden, folklordan, Türkoloji'den yararlanıyorlar."

MHP Osmaniye Milletvekili Ersoy, Cumhurbaşkanı'nın öğretmen atamalarında yaptığı konuşmasında bahsettiği, "adanmış insan hikâyeleri" konusuna da değindi. Ersoy, "Cumhurbaşkanı'nın "adanmış insan hikâyeleri" olması için çatışma bölgelerini terk eden öğretmenlerin bölgede kalmasını tavsiye ediyor ama uygulanan siyasi program ve hükümet politikası "köşe dönmece" ve "müteahhitleşmeyi" teşvik ettiği ve akademik anlamda çalışma yapanların dahi çalışmasını bırakıp zengin olma mücadelesine girdikleri bir ortamı da beraberinde getiriyor." eleştirisinde bulundu.

Ersoy, üniversitelerdeki 50/d'li araştırma görevlilerinin sorununa da değindi. 50/d'li araştırma görevlilerinin sorunlarının çözümünü sadece üniversite yönetimlerine bırakmamak gerektiğini belirtti. Akademik dünyada "bendensin', "değilsin" ayrımı yapılmamasını, bilimsel birikimi olan, değer üreten insanların siyasi görüşlerine bakılmaksızın bilgi ve birikimlerinden istifade edilmesi gerektiğini kaydetti. Ersoy, "Başka Türkiye yok. Türk kültürünün ve Türk-İslâm medeniyetinin estetik ve ince işçiliğini yapan çok değerli milliyetçi entelektüelleri var. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bilim konusunda her türlü desteğe hazırız. Bu konunun siyasal alanda istismar malzemesi yapılamayacaktır." diye konuştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim