• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Milletvekili Erdoğan’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutlaması

Milletvekili Erdoğan’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Kutlaması
Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayımladığı kutlama mesajında 23 Nisan 1920 tarihinde birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zaferine ulaşıldığını...

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayımladığı kutlama mesajında 23 Nisan 1920 tarihinde birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zaferine ulaşıldığını söyledi.

Milletvekili Erdoğan, mesajında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukların tarihten aldıkları güçle, geleceğe yön vererek, daha huzurlu ve umutlu bir Türkiye'nin, kurulmasında önemli roller üstlendiğini kaydetti. Birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelenin zaferle sonuçlandığını hatırlatan Erdoğan, "Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin hayata geçirildiği 23 Nisan 1920 tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Bu tarihten itibaren halk ülke yönetiminde söz sahibi olmuştur. TBMM'nin, istiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğduğunu ve milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisidir. "Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmiş ise bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşıldığını, işgal altındaki toprakların yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti. Bununla birlikte, Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve bu sayede yeni hedefler doğduğunu, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız tarihten aldıkları güçle, geleceğe yön vererek, daha huzurlu ve umutlu bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir" ifadelerine yer verdi. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımı olarak Meclise hayat veren kahramanları saygıyla yad ediyor; tüm hemşerilerimin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim