• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Milletvekili Eldemir, İstiklal Marşı’nın Kabulü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Milletvekili Eldemir, İstiklal Marşı’nın Kabulü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı
AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İstiklal Marşının kabul edilişinin 95. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İstiklal Marşının kabul edilişinin 95. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; büyük dava adamı, mütefekkir ve şair Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşı'nın yıllardan beri başı dik tutan, bazen gözyaşlarıyla, bazen büyük bir sevinç ve coşkuyla dinlediğini belirten Eldemir, "İstiklal Marşı, gerek muhtevası bakımından, gerek üslubundaki duyuş ve duyarlık bakımından, bilhassa şiirsel anlamının yüklendiği misyon bakımından, o gün olduğu gibi bugün de gerçek bir milli mutabakat metni konumundadır. Bilindiği gibi, Milli Marşımız, yurdumuzun düşman saldırılarıyla parçalandığı, bütün topraklarının işgal altında olduğu bir dönemde yazılmıştır. Büyük dava ve aksiyon adamı Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'un milletimize ithaf ettiği İstiklal Marşı, esaret ve sömürgeleşme baskısına itirazın gür sesini ve hürriyetine pranga vurulmak istenen milletimizin kurtuluş mücadelesini ve inanmışlığını destansı bir anlatımla dile getirmektedir. Akif'in bu haykırışını dinleyip de ortak olmayan, heyecanlanmayan bir vatan evladı bulmak imkansızdır. Akif, milletimizin şaha kalktığı işgal günlerinin asla unutulmaması, ama bir daha da yaşanmaması düşüncesiyle İstiklal Marşı için kaleme sarılmıştır. Bu konudaki kanaatini "Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek açıkça deklare etmiştir. Her zaman için İstiklal Marşı'ndaki anlam ve önem ekseninde ilerleyen milletimiz, Akif'in bu isteğinin takipçisi olmuştur. Akif'in şiirini kabul eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin övünç kaynağı olmayı sürdürmektedir. İstiklal Marşımızın kabul edilişi vesilesiyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim