• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Milletvekili Dülger’in İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümü Mesajı

Milletvekili Dülger’in İstiklal Marşının 95. Yıl Dönümü Mesajı
AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, İstiklal Marşı Kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş bir ifadesinin olduğunu söyledi.

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, İstiklal Marşı Kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş bir ifadesinin olduğunu söyledi.

Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, İstiklal Marşının bir milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu söyledi. Milletvekili Dülger, Türk milletinin tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmeyen varlığına kastedenlere gerekli dersi veren, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkmış bir millet olduğunu belirterek, "İşte bu millete esaret gömleği giydirilmek istenen "İstiklal Savaşında da Büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi vermiş hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif, İstiklal Marşıyla milletimizin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuş, bu mücadeleyi ölümsüzleştirmiştir". Mehmet Akif'in İstiklal Marşını tüm eserlerini topladığı Safahat'a almayıp millete mal etmesinin ve orduya ithaf etmesi ile de onun alçak gönüllülüğünü ve vatanseverliğini görmekteyiz.İşte milli mücadele Akif'te de zuhur eden bu ruhla kazanılmıştır. Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milletimizin karakterini, kahramanlığını, bağımsızlık tutkusunu, vatan sevgisini en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. İstiklal Marşının her mısrası büyük anlamlar yüklüdür ve asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken bu süreçte çekilen zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Bizler bugün şehitlerimizin emaneti ve her yanı şehit kanı ile sulanmış bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimize ve vatanın isimsiz kahramanlarına olan borcumuzu da, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bıraktığımızda ödemiş olacağız. İşte o zaman Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde parlak bir geleceğe doğru sonsuza dek tarih sahnesindeki yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. İşte bu duygularla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşını isimsiz tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim